Labuantourism Photos on Instagram

See related and similar tags

@k3yuk

"SAHABAT adalah mereka yang TETAP ADA walau seluruh dunia berkata kau TIDAK LAGI BERHARGA'' #assignmenttuto #labuan #labuanstreetart #visitmalaysia2019 #umskal #hc12 #labuantourism

2
@ida_busairi

Setenang namanya Taman Damai atau Peace Park. . Bentuk matahari separuh ni dibina sebagai tanda minta maaf Jepun pada rakyat Labuan yang sengsara ketika zaman penjajahan mereka. . Sampai ke hari ini kos taman ini masih dibiayai pihak Jepun sebagai tanda keikhlasan mereka. . Bak kata orang “benda boleh berdamai buat apa nak gaduh-gaduh”. Peace No War! ✌️ . #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates #sabahbahini

16
@boy_yus_

I need Vacayyyyyyy pleaseeeeee... So stress menghadap jem hari2..Korang sanggung hadap jem 2 jam 😬😬😬 Seronok dpt tengok pantai yang cantik, keindahan alam yang mempersonakan 🥰😍 Miss u Labuan😍 Yus nak g negara sebelah la Hat Yai jer bulan 12 Jom terapi minda ckit & food hunting kann🥰🛍🛍🛍 #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates

2
@tm_labuan

Reposted from @aryl_je (@get_regrann) - Labuan is amazing! Last dapat tengok view and combination warna macam ni dekat Padang. But, here actually we have the view as well! Pulau Rusukan Besar, Labuan to be exact. #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates . • • • 📌Pulau Rusukan Besar, Labuan F.T.,🇲🇾. • MALAYSIA • • • • #Labuan #TourismMalaysia #TourismMalaysiaLabuan #SayangMalaysia #WowMalaysiaBorneo #mydestination #explore #beautifuldestinations #wonderful_places #wanderlust #igersmy #instatravel #travel #travelgram #islandlife #neverstoptraveling #discovernewplaces #outdoors #amazingplaces

0
@edwardliang29

Woodfire It’s an ancient technique used by Europeans in the past to bake bread but now used to serve pizzas worldwide. Let's look forward to The Farmshop Diner coming soon... 🍕🍕☕ . #labuangreenhousefarm #thefarmshopdiner #woodfire #pizza #commingsoon #labuan #myhometown❤️ #mylabuanstory #labuantourism #newcheckinplace

0
@edwardliang29

Labuan Centre Market.. #labuan #utc #market #myhometown❤️ #labuantourism #vm2020 #mylabuanstory

0
@tm_labuan

Reposted from @ida_busairi (@get_regrann) - Kiri - kanan - depan - belakang! . Pusing la celah mana pun dekat Pulau Rusukan Besar ni memang semua tempat cantik-cantik 😍. . Nak day trip boleh, nak overnight pun boleh. Rugi tak mai sini sebab inilah future ‘Gili Trawangan’ versi Labuan & Malaysia! . #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates • • • • 📌Pulau Rusukan Besar, Labuan F.T.,🇲🇾. • MALAYSIA • • • • #Labuan #TourismMalaysia #TourismMalaysiaLabuan #SayangMalaysia #WowMalaysiaBorneo #mydestination #explore #beautifuldestinations #wonderful_places #wanderlust #igersmy #instatravel #travel #travelgram #islandlife #neverstoptraveling #discovernewplaces #outdoors #amazingplaces

0
@hafizahjuman

Whosoever shows you faults, he is your friend. Those who pay you lip service in praise are your executioners. - Umar ibn al Khattaab #hj90 #sunset #twilight #raylight #ocean #beach #nature #sea #shore #photography #labuanisland #labuantourism #tm_labuan #wplabuan #gayatravel #travel3sixty #sky #airsia #malindoair #masairlines #holiday #travel #explorelabuan

0
@tm_labuan

Reposted from @sizzlingsuzai (@get_regrann) - THINGS TO DO IN LABUAN 🏝️ is on the blog yo! Click link on bio 😘👆 .. 📌 Peace Park, Labuan One of the landmark in Labuan. This half moon shaped architecture is so interesting as it symbolising the friendship of Japan and Malaysia in hoping of contunious peaceful and harmony 🇲🇾🇯🇵 .. MORE ON THE BLOG! www.sizzlingsuzai.com .. Brough to you by @malaysia.truly.asia @tm_labuan @malaysiaairlines . . . . #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates • • • • 📌Peace Park, Labuan F.T.,🇲🇾. • MALAYSIA • • • • #Labuan #TourismMalaysia #TourismMalaysiaLabuan #SayangMalaysia #WowMalaysiaBorneo #mydestination #explore #beautifuldestinations #wonderful_places #wanderlust #igersmy #instatravel #travel #travelgram #islandlife #neverstoptraveling #discovernewplaces #outdoors #amazingplaces

1
@mstaronlineofficial

Kepada yang belum pernah ke Labuan mungkin inilah masanya - bukan sahaja terdapat pelbagai tempat menarik malah art street tarikan terbaharu di sana. #mstarkongsi #mstarQ #labuan #labuantourism #balaiseninegara

3
@mrjocko

Boring bila terbang lama tanpa hiburan? Dengan @malaysiaairlines korang pasti akan teruja dengan In-Flight Entertainment. Ada movies, drama, music, buku dan macam² lagi... Gear Rental at @lens_library.co Canon EOS R #Travel #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates #LensLibrary #CanonEOSR #TravelBlogger #LifeAsMrJocko

0
@buzzingmalaysia

MB pertama kali mencuba Ambuyat..sedap juga 😋 Nak tengok video penuh apa yang ada di Kampung Patau-Patau, Labuan sila ke Youtube Channel MYBUZZ https://youtu.be/GmGip8UjOcg @malaysia.truly.asia @tm_labuan #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates #travelblogger #travelling

0
@aliceeng7181

Sesekali melaram dgn Wafiq n Wazif 🥰👍🏻 #akubudakpulau #labuanisland #labuan #twin #labuantourism

0
@pbrslabuan

#Repost @zahariz • • • • • • a simple drone shot revealing the beauty of Palm Beach Resort & Spa Labuan and its surrounding. Visit and subscribe to my YouTube channel for full video and more adventure videos soon 😊 #palmbeachresortlabuan #labuantourism #mylabuan #tasteoflabuan #explorelabuanmalaysia #Labuan #LabuanCorporation #ExploreLabuan #VM2020 #GayaTravel #SayangMalaysia #MalaysiaTrulyAsia #RoamingManMY @tm_labuan @labuan.intl.seachallenge @labuantourism

1
@mrjocko

Johan Pertandingan Rekaan Fesyen Kostum Tradisional Kreatif Malaysia Borneo Arts Festival 2019 Labuan Pereka Fesyen : Affendy Ariffin @ Didi Nama Fesyen : Guardian of Santubong Gear by @lens_library.co @malaysia.truly.asia @tm_labuan @labuantourism #FashionDesigner #BorneoArtsFestival #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates #LensLibrary #CanonEOSR #TravelBlogger #LifeAsMrJocko

0
@mrjocko

Tak perlu ke luar negara, di Malaysia pun ada destinasi 'syurga snorkeling & scuba diving'. Sebenarnya, ini destinasi wajib lawat kalau ke Labuan. Ambik masa, terokai sendiri pakej di Rusukan Island Resort @emmaglorious. Awesome!!! Thanks to @malaysia.truly.asia @labuantourism & @perbadananlabuan Gear Rental at @lens_library.co Canon EOS R #RusukanIsland #Beach #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates #LensLibrary #CanonEOSR #TravelBlogger #LifeAsMrJocko . . . . . #underwater #marinepark #corals #heavenonearth #labuan

0
@tm_labuan

Reposted from @aryl_je (@get_regrann) - Welcome to Kampung Patau - Patau 2, salah satu perkampungan atas air di Labuan. Dekat sini ada 60 lebih buah rumah dengan 700 orang penduduk. Oh, korang boleh stay jugak dekat salah satu daripada 10 homestay yang ada disini. #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates • • • • 📌 Kampung Patau-Patau 2, Labuan F.T.,🇲🇾. • MALAYSIA • • • • #Labuan #TourismMalaysia #TourismMalaysiaLabuan #SayangMalaysia #WowMalaysiaBorneo #mydestination #explore #beautifuldestinations #wonderful_places #wanderlust #igersmy #instatravel #travel #travelgram #islandlife #neverstoptraveling #discovernewplaces #outdoors #amazingplaces

1
@buzzingmalaysia

‘Untouched Wonderland’ atau Pulau Rusukan Besar Cantik sangat ! Korang yang suka Diving, Snorkeling patut datang sini ❤️ Dengar kata untuk Pengemar Diving, sekitar Pulau ini ada 3 Shipwreck dan merupakan pengalaman terbaik di Malaysia😱 Selain Pulau ini, terdapat pulau rusukan kecil dan Pulau Kuraman yang popular dengan keajaiban Sandbar. Jom Datang Labuan 😍 @malaysia.truly.asia @tm_labuan #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates #travel

0
@ruggedwritetravel

Watersports lovers? besides exploring the beneath life shipwreck 🐬🐟🐠diving experience, mostly the island of Labuan wellknown as its watersports spot destination. Tried “perahu layar” or yatching experience on RM15/pax for 30 minutes~~ solitaire along the beach area, winding begin from Labuan Int Sea Sport Complex || Dont missed LISC @_l.i.s.c_ annually festival.... || thanks @perbadananlabuan @tm_labuan @malaysiaairlines #labuaninternationalseasportcomplex #labuantourism #perahularai #vm2020 #visitmalaysia2020

0
@ruggedwritetravel

🍕🍕🍕 crunchy outside, soft base inside || wood fire pizza signature @pbrslabuan best choice menus with coconut drinks 🍸 beside the location remote to the other side city of Labuan, findings this place calming & best choice for retreats 🏖🏝🏖⛱ 20km from city,took about 25minutes drive @perbadananlabuan @tm_labuan @malaysiaairlines || Labuan Media FAM trip 27-30 Sept 2019 #palmbeachresortandspa #labuantourism #visitlabuan #vm2020 #visitmalaysia2020

0
@ida_busairi

Ni ikonik building dekat Labuan. Nama dia ‘THE CHIMNEY’. . Sampai sekarang misteri pembinaan Chimney masih jadi tanda tanya sebab ada yang kata ia rumah besar yang tak siap, ada cakap ia rumah api & ada yg bagitau ia menara loceng untuk menandakan kedatangan kapal-kapal kepada penduduk Labuan. . Wallahualam..tapi macam mana misterinya Chimney ni, macam tu juga la misterinya jodoh sis! Ahh gitchew....🤪. . 📸 @faizalfredley . . #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates #sabahbahini

11
@tm_labuan

Reposted from @elanakhong (@get_regrann) - Pristine beach and turquoise blue water, this is Pulau Rusukan Besar, dubbed as Labuan’s untouched wonderland. With an abundance of marine life, the island is perfect for snorkelling or a relaxing laid-back beach vacation. 🏖 You can stay overnight at these cute pink chalet but be sure to book ahead as limited unit available. Clean and cosy, the air-conditioned chalet come with an en-suite bathroom and basic amenities. 2D 1N RM380/pax (Twin sharing) - Boat transfers to the island (from Labuan Marina), all meals and unlimited snorkelling included. The perfect beach vacay! . . #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates • • • • 📌Pulau Rusukan Besar, Labuan F.T.,🇲🇾. • MALAYSIA • • • • #Labuan #TourismMalaysia #TourismMalaysiaLabuan #SayangMalaysia #WowMalaysiaBorneo #mydestination #explore #beautifuldestinations #wonderful_places #wanderlust #igersmy #instatravel #travel #travelgram #islandlife #neverstoptraveling #discovernewplaces #outdoors #amazingplaces

1
@faizalfredley

The Mystery of Chimney Labuan. Dibina lebih 100 tahun dahulu dan misterinya sampai sekarang masih lagi tak dapat dipastikan fungsi binaan ini sampai sekarang. Ada teori yg mengatakan ia digunakan sebagai Light House sebab terletak berdekatan dgn laut tp tiada bukti yg menunjukkan ianya sbg Light House. Ada juga kata ia sebagai serombong asap utk pembakarang arang batu. Tingginya lebih kurang 106 kaki dan dibina menggunakan batu dari UK... . . . Korang kalau nak cari barang2 travel atau hiking boleh ke @montanic_adventure. Seluar hiking aku beli kat sini. Sebab ringan, cpt kering, selesa dan yg penting banyak poket dan x nampak kembung. . . #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates

2
@bakhtiarm

Labuan can be a potential host of Billfishing @edrosyahya boleh bantu?. #labuan #labuantourism #billfish

0
@klbiennale

Sekitar Majlis Perasmian dan Penutupan Program Kearifan Tempatan (Local Wisdom) oleh YB Muhammad Bakhtiar Wan Chik, Menteri Pelancongan, Seni Dan Budaya pada yang lepas29/9/2019. Follow @klbiennale & @nationalartgallerymy⁠ .⁠⠀ .⁠⠀ .⁠⠀ .⁠⠀ .⁠⠀ .⁠⠀ .⁠⠀ #balaiseninegara #nationalartgallery #MySeniBudaya #mymotac #sayangiMalaysiaku #routetoklbiennale2020 #klbiennale2020 #borneoartsfestival2019 #labuantourism #tourismthrougharts

0
@ruggedwritetravel

Delicious dinner with the sunset view~ 🌅🌅🌅🍽🍽🍽🍽 nom nom nom 🤤 #labuantourism #vm2020 #visitmalaysia #seafoodlabuan #borneoartsfestival #labuan #labuancorporation #malaysiatrulyasia #visitsabah

1
@bakhtiarm

Have you tasted traditional food of Labuan Bruneian called abuyat. #labuan #labuangastronomy #labuantourism

1
@elanakhong

My tribe! 😆 . Borneo Arts Festival 2019 ✨ This annual event showcases visual arts competition, traditional ethnic costumes and a variety of cultural and contemporary performances such as Mukun, Tarian Kreatif Borneo and Catan Batik. The event also highlights the unique and colourful Bornean culture which includes traditional food, arts and crafts. Swipe to see some of my fav moments of the festival. 😍 📍Financial Park Labuan #elanatravel #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates #BAF2019

27
@officialrileklah

Jika ke Labuan memang tak lengkap kalau tak singgah The Chimny, Labuan, Mercu tanda Labuan ini menyimpan banyak sejarah misteri yang cukup unik satu ketika dahulu. Selain struktur lama yg begitu gah di Labuan, korang juga boleh trekking dalam 1km untuk view Laut Cina Selatan yg superb dan bersantai di “hidden beach”. . . . #VM2020 #VisitMalaysia2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia #MalaysianHospitality #MalaysiaAirlines #BorneoArtsFestival #MyLabuanStory #LabuanTourism #Maswingsmates #travel #travelblogger #traveling

0
@ruggedwritetravel

☀️☀️ sunny day 😎 from Chimney Just walk through the path 2.5km (about 25minutes) 🍃🍃 healing the fresh air while enjoy the beautiful captured sea of Labuan & the Gedung Ubat, at the middle walk-path 🌿🌿 #gedungubat #traillabuan #chimneylabuan #vm2020 #visitmalaysia2020 #labuantourism

0
@hafizahjuman

When the pain is intense, always remember that the mercy of Allah is immense. Hang in there. You are stronger than you think. #dranwarfazal #hj90 #silhouette #framing #sky #sunset #beach #ocean #cave #borneo #island #adventure #holiday #nature #asian #photography #labuantourism #tm_labuan #labuanisland #malaysiatrulyasia #airasia #malindoair #gayatravel #travel3sixty #wplabuan #travel

0
Next »