Pengacaramajlisperkahwinan Photos on Instagram

See related and similar tags

(Recreate) Kepentingan Jarak Sosial - sambil #StayAtHome sambil itu kita recreate video dari #KementerianKesihatanMalaysia . . Semoga bermanfaat dan sama-sama kita amalkan jarak sosial. . . . ingat, jarak semeter tapi kekalkan interaksi. __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent

0

#THROWBACK - 2014. . . Waktu ni ada Karnival Astro. Dalam sibuk prep untuk Final exam, K.A kene paksa dgn kawan pergi untuk liburan dan cuba nasib dlm audition penyampai berita @501awani . . Audition adalah platfrom terbaik untuk kita mengenalpasti kelemahan diri dan memperbaiki untuk penambahbaikan. . . Waktu ni, che kam terus bagi nasihat dan bimbingan untuk K.A. Malah beliau sendiri memberi penilaian dlm penyampaian. . . Apapun, Jangan takut untuk gagal. Gagal mencuba itu patut ditakuti. . __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent

2

#SalamRamadhan . . KA cuba buat #VoiceOver VO untuk iklan #yusoftaiyoob . . . Suara tak besar. Hahaa. Agakanya kene makan kurma banyak lagi nih. . . . Selamat berpuasa, teman-teman, KA! . . Amacam? Takde bazaar tak bermakna puasa kita tak meriahkan? . Kita yg mewarnai Ramadhan kita. Bukan bazaar. InshaAllah. Kita Mesti Menang! __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent #VOTalent

0

. Buat kali pertamanya, #KAKongsi secara live streaming. . . . Teman-teman K.A yg berkelapangan, jom join: ▢️ 14 April 2020 (Selasa) 🌟RALAT TARIKH PADA POSTER🌟 ▢️ 9.00 malam . . Nak tahu topik apa yang K.A nak kongsikan, TUNGUUUUUU dan kenelah join live ni. . . . InshaAllah K.A akan live di FB ni ataupun di instagram @emcee.ka . . link di sini: https://www.instagram.com/emcee.ka/ . . Semoga dipermudahkan 😊 NEBES PULAK. Hihi __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent

1

LAMA TAK PEGANG MIC/MASUK STUDIO. . . K.A nak share something dengan korang tentang Qibla Finder dari Google. . . . Info menarik dari Pusat Islam Unimas Best apps Qiblafinder with Google ni, rasa confident dengan arah kiblat sebab dia guna teknologi augmented reality (AR). Hala terus straight kat Kaabah dari lokasi kita dengan jarak sekali. Kalau pegi travel senang guna ni je. Mudah dan tepat insyaAllah. Tak payah download, klik link then buka terus guna browser je. Cuba try check kiblat kat tempat korang. https://qiblafinder.withgoogle.com Update cara guna: 1. Klik link. Aplikasi akan dibuka melalui browser, biasanya Chrome. 2. Klik Let's Go. Boleh pilih bahasa melayu jugak, Mari Mulakan katanya. 3. Lokasi ditetapkan secara automatik ATAU Pilih lokasi anda secara manual berdasarkan map. Boleh taip lokasi anda di ruangan search. Gerakkan screen untuk tetapkan lokasi anda dengan tepat. Klik βœ… untuk teruskan. 4. Arah dan jarak Kaabah di Masjidil Haram Makkah akan dipaparkan. Halakan kamera phone ke arah ikon Kaabah yang ditunjukkan. 5. Arah Kiblat disahkan. Nota: - Aplikasi ni adalah berasaskan GPS. Jika line atau coverage GPS lemah, bacaan pasti kurang tepat. - Mungkin phone model lama atau spec rendah tidak support apps ini. Apps ini untuk phone yg ada sensor kompas sahaja. - Kompas perlu dicalibrate bagi memastikan bacaan yang tepat. - Google cakap apps ini dibuat untuk android. Jadi mungkin kurang compatible bagi iphone. - Casing phone yang mempunyai bahan besi boleh menyebabkan bacaan kurang tepat sebab mempengaruhi kompas. . . Semoga bermanfaat! . . #MCO #PKP #StayAtHome #StayHealthy #StaySafe #QiblaFinder __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent

2

KEMAHIRAN MENEMURAMAH TETAMU β € Selain mengacarakan majlis mengikut aturcara dan skrip yang telah dirancang, pengacara majlis juga perlu bersedia untuk mengacarakan majlis di luar aturcara dan skrip. β € Bersedia untuk menjadi lebih spontan. β € Kemahiran menemuramah ini ada pelbagai bergantung kepada jenis majlis. Menemuramah ahli panel tak sama dengan situasinya dengan menemuramah orang ramai. β € Jom! Saya kongsikan dengan anda teknik untuk menemuramah tetamu (contoh dalam majlis perkahwinan) β € 1. Bagi hint kepada tetamu yang anda akan memulakan sesi temuramah. Supaya tetamu boleh bersedia. Contoh, "Sambil kita melihat tetamu bergambar dengan kedua mempelai. Saya nak sembang-sembang dengan tetamu-tetamu yang lain." Nampak tak? Saya menggunakan perkataan "sembang-sembang" atau "borak-borak" berbanding perkataan "interview" atau "nak tanya". Ini dapat membantu mengurangkan tekanan kepada tetamu. Sebab ada tetamu yang memang tidak suka ditemuramah. β € 2. Cuba baca air muka setiap orang. Lihat mata mereka. Kalau ada yang buat-buat pandang tempat lain. Atau berwajah cemas. Tak perlulah temuramah mereka. Kalau anda berdegil. Takut dapat "krik-krik" je bila diajukan mikrofon. β € 3. Temuramah mereka yang rapat dengan pengantin. Contohnya ibubapa yang datang bertandang atu saudara mara yang dari awal majlis, kita nampak mereka ni jenis "happy go lucky". β € 4. Mulakan sesi dengan sesuatu yang mudah dijawab. Contohnya, bagi salam dan tanya nama. Soalan yang tak memerlukan tetamu tu perah otak. Orang kata sesi ice-breaking yang mudah. Jangan pula tanya soalan uji minda. β € Jadi, kalau anda mengacarakan majlis perkahwinan. Apakah soalan-soalan atau perkara yang akan ada tanyakan pada tetamu yang hadir? JOM KONGSIKAN DI RUANGAN KOMEN. β € β € β €β € #siPengacara #emceeHidayat #pengacaraMajlis β €β € #pengacaraMajlisPerkahwinan #emceeKahwin #emceePutrajaya #emcees #emceesofMalaysia #emceeWedding #weddingemcee β € #sanding #majlisResepsi #majlisBersanding #majlisKahwin #malayWedding #malaysianWedding #malayReception #reception #brideandgroom β € #pakejPerkahwinan #nakKahwin #malaysiaWeddingPlanner #malayWeddingPlanner β € #sayang #berduaLebihBaik #kasih #raikanCinta #cintaHati #mahligaiimpian β € #bangi

4

| Majlis Perkahwinan Muhammad Afiq dan Wan Nur Nadhirah | Alhamdulillah everything went as planned. May Allah bless two hearts with faith and love for each other ❀️ Date: 15 March 2020 Venue: UTM KL Regency Banquet Hall Decoration: @cahayakristalbridal Gamelan/kompang/silat: Adunan Gamelan Irama Melayu PA System/DJ: Emcee DJ Mahar Light System: Nuri Soundlight Emcee/Floor manager: @ereenmarican #wedding #weddingkl #emceewedding #emceesofmalaysia #MCereen #majlisperkahwinan #pengacaramajlisperkahwinan

3

Buat adinda @eemir.syhafiq dan keluarga, Terima kasih atas layanan yang cukup sempurna buat kami di @momenkahwin . Sudi meletakkan kepercayaan kepada kami untuk mengacarakan dan menguruskan perjalanan majlis adinda lelaki beliau, Eemir Syazwan Hasyhim dan Raja Norashikin di sini. Turut hadir ialah Ketua Polis Perak, Dato Razarudin Hussain dan isteri yang sempat makan malam dan bergambar bersama pasangan mempelai. Sebagai langkah pencegahan dan kawalan, tim kami memakaikan pembersih tangan (hand sanitizer) yang disediakan tuan rumah kepada tetamu yang bersalam restu. Eemir dan ibunya memilih Pakej Bendahara yang membawakan seorang pengacara eksklusif dan 5 orang koordinator profesional serta ditambah dengan perkhidmatan sistem audio dibawakan oleh @ametunablestudio Syukur, semuanya berjalan lancar. Kami doakan Eemir sekeluarga diganjarkan pahala berkat melayani tetamu dengan baik sehingga kami berangkat pulang. Sampai jumpa lagi! Shukri Shuhaimee, Pengacara Majlis Perkahwinan Eksklusif dari Momen Kahwin. #momenkahwin #timmomenkahwin #TMK #pengacaramajliseksklusif #pengacaramajlisperkahwinan #pakejbendahara #EemirforEkin

0

14.3.2020 - Ahlamdulillah diberi kepercayaan untuk mengendalikan sesi nikah dan majlis malam berinai untuk Ainin & Adam..InshaaAllah hari ini akan mengendalikan resepsi pula @mudzaffarhotel #emcee #wedding #malayweddingguide #pengacaramajlis #pengacara #majlis #acara #gambarnikah #nikah #kahwin #gambarkahwin #pengacaramajlispernikahan #pengacaramajlisperkahwinan

0

M A K A N B E R D A M A I . Makanan pengantin pengikat kasih, malah setiap suapan kasih berulam cinta itu mampu menggetarkan jiwa. . Untuk Tempahan Pengacara Majlis | Pa Sistem | Dj 010 - 307 3027 . #emcee #weddingemcee #cercibostudio2020 #weddingceremony #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlis #pengacara #mckahwin #emceekahwin #emceeofmalaysia #emceemalaysia #host #emceemajlis #cercibostudio #emceemajliskahwin

0

Haluuu...harini kita bersiaran di Sungai Petani. Tapi bukan job emcee ye..harini job photography 😍😍😍 Sesiapa yang masih tercari-cari jurugambar untuk apa2 event, boleh contact @ribenmerah.photography Untuk sebarang pertanyaan termasuk sebut harga ye! Untuk pertanyaan servis emcee boleh DM saya yee 😍 #emcee #pengacaramajlis #pengacaramajlisperkahwinan #jurugambarkahwin #kerjakahwin #jurugambarprofesional #perlis #kedah #perak #penang #kualalumpur #selangor #melaka #negerisembilan #johor #pahang

1

. Challenge Accepted! . . Masa kecik-kecik dulu, selalu tengok iklan dgn jingle Adabi yg senang melekat dalam memori. Lebih-lebih lagi part bukak tingkap #RumahAdabi. Nostalgia bila balik kampung!! . . Tahun ini, Adabi meraikan ulangtahun yang ke-36! Syabas dan tahniah @adabi_consumer atas pencapaian ini. . . KA pun penggemar produk #Adabi lagi-lagi bila nak buat sup β€œApa juttt” 🀣 . . Semoga #AdabiMalaysia terus menyatupadukan Malaysia dengan setiap rencah yang dikeluarkan. Terima kasih, Adabi! . . Challenged by @khairulanuarazmi | @nuar_storyteller . . __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent

0

Pasangan sama cantik, sama padan ini telah menempah Tim @momenkahwin sejak tahun 2019 lagi. Perkenalan ringkas setelah mereka menghadiri majlis yang dikendalikan oleh TMK di lokasi yang sama seterusnya menjadikan kami sebahagian dari majlis bersejarah ini. Terima kasih Puan Zaharah sekeluarga kerana mempercayai khidmat kami di Momen Kahwin. Mereka telah memilih Pakej Bendahara, iaitu ; 1 orang pengacara eksklusif 5 orang koordinator profesional dan tambahan 2 orang pengiring VIP. Pilihan yang bijak apabila menggabungkan majlis sebelah keluarga perempuan dan lelaki. Pengacara : @shukrishuhaimee Koordinator : @momenkahwin Lokasi : @veillaris Fotografer TMK : @zillionpic Videografer TMK : @bulb.pro InsyaAllah, jumpa di majlis seterusnya! Shukri Shuhaimee, Pengacara Eksklusif dari Momen Kahwin. #momenkahwin #timomenkahwin #TMK #pengacaravip #pengacaramajliseksklusif #pengacaramajlisperkahwinan #pengantinmomenkahwin #pakejbendahara

2

M A L U . Dulu tak sama sekarang, waktu sekolah tak serupa waktu bekerja, zaman kanak-kanak dah tentunya lain daripada zaman remaja dan dewasa, . Dulu berat bibir mahu berbicara, Sekarang kata kata cinta selalu bersuara. . #emcee #weddingemcee #cercibostudio2020 #weddingceremony #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlis #pengacara #mckahwin #emceekahwin #emceeofmalaysia #emceemalaysia #host #emceemajlis #cercibostudio #emceemajliskahwin

3

. Alhamdulillah. KA sangat terbuka menerima kritikan dan pandangan untuk penambahbaikkan. Ini kerana setiap majlis yang KA kendalikan mempunyai suasana yang berbeza. Malah kesihatan KA sbg emcee juga berbeza. . . Waktu mengendalikan majlis Puteri & Redzuan, lidah KA luka. Ya Allah.. Dia punya perasaan waktu tu.. Risau. Gusar! Tapi Alhamdulillah. KA kene kawal setiap bait yang dilafazkan. . . Terima kasih sekali lagi kpd keluarga pengantin #puteriXredzuan kerana memilih KA sbg emcee di majlis yg penuh bermakna. . . __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent

0

. Mencipta memori indah bersama bukan sekadar dengan kata-kata, tetapi diterjemahkan dengan sebuah ikatan perkahwinan yang luar biasa. . . Terima kasih kpd pasangan mempelai, Puteri Nurina & Mohd Redzuan kerana menjemput K.A meraikan hari yang penuh indah ini. . . Didoakan, semoga ikatan perkahwinan ini kekal hingga ke syurga. Aaminn. . . __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #voiceovertalent

0

S A L A M H O R M A T . . Tetamu yang hadir bagaikan cahaya yang menerangi gelap. Lebih ramai, lebih meriah. Jadi wajib bagi Tuan Rumah untuk memuliakan tetamu tanda hormat. Tidak kira sesiapa pun tetamu. . Dalam islam sendiri pun ada menggariskan Adab dalam menerima tetamu. #respek . Justeru, sebagai 'suara' yang mewakili Pihak Tuan Rumah, pengacara majlis perlu senantiasa mengalu- alukan tetamu yang hadir. . #emcee #weddingemcee #cercibostudio2020 #weddingceremony #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlis #pengacara #mckahwin #emceekahwin #emceeofmalaysia #emceemalaysia #host #emceemajlis #cercibostudio #emceemajliskahwin

2

E M C E E C I N T A S U A R A C I N T A _Sedia menyebarkan bait-bait cinta di hari bahagia anda. SEBARKAN BAHAGIA, RAIKAN CINTA . CERCIBO STUDIO. . Majlis Persandingan REDZAXBELLA 8 MAC 2020 BANGI GOLF RESORT . #emcee #weddingemcee #cercibostudio2020 #weddingceremony #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlis #pengacara #mckahwin #emceekahwin #emceeofmalaysia #emceemalaysia #host #emceemajlis #cercibostudio #emceemajliskahwin #jiwang

0

APAM BALIGH. Sabtu lepas, sewaktu mengacarakan Majlis Persandingan Atika & Hafiz, saya perlu sebut beberapa menu. Antaranya ialah Cendol Songkok Tinggi dan Apam Balik Alif World. Entah bagaimana, saya tersilap sebut Apam Balik Alif World jadi Apam Baligh. πŸ˜… Tim saya dengan pantas respon di walkie, "Tuan Shuk sebut apa tu πŸ˜†?" Terus saya ulang sekali lagi dengan nama dan sebutan yang betul. Ini dinamakan Slip of Tongue. Bahasa mudahnya tergeliat lidah. πŸ˜‚ Kebiasaannya terjadi kerana kita bercakap terlalu pantas atau hilang fokus. Bagaimana untuk elakkan 'Slip of Tongue' ini? 1. Sediakan teks dengan lengkap. 2. Berlatih teks yang disediakan. Pengacara amatur kadang kala perlu latihan sekurang-kurangnya 7 kali. 3. Kurangkan kelajuan menuturkan perkataan. Sebut sebutir dan biar jelas. 4. Fokus dengan apa yang anda sedang sampaikan. 5. Tidur dan rehat secukupnya sebelum mengacara. Jika berlaku juga kesilapan? Tak perlu risau. Teruskan dengan pengacaraan anda dan fokus dengan aturcara seterusnya. Semoga bermanfaat! Shukri Shuhaimee, Pengacara Majlis Perkahwinan Eksklusif dari Momen Kahwin. #momenkahwin #timmomenkahwin #TMK #pengacaramajlis #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlispernikahan #pengacaramajliseksklusif

0

L A G U & M U Z I K W U J U D K AN R A S A & N A D A M A J L I S #GETARMAJLISKAHWIN . Memetik kata Mevlana Rumi, seorang Pujangga daripada Turki, : "Dalam hidup yang sesingkat tarikan nafas ini, jangan lafazkan apa - apa kecuali, CINTA" . SEBARKAN BAHAGIA, RAIKAN CINTA . CERCIBO STUDIO. . Majlis Persandingan REDZAXBELLA 8 MAC 2020 BANGI GOLF RESORT . #emcee #weddingemcee #cercibostudio2020 #weddingceremony #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlis #pengacara #mckahwin #emceekahwin #emceeofmalaysia #emceemalaysia #host #emceemajlis #cercibostudio #emceemajliskahwin

0

TAHNIAH! . Memetik kata Mevlana Rumi, seorang Pujangga daripada Turki, : "Dalam hidup yang sesingkat tarikan nafas ini, jangan lafazkan apa - apa kecuali, CINTA" . SEBARKAN BAHAGIA, RAIKAN CINTA . CERCIBO STUDIO. . Majlis Persandingan REDZAXBELLA 8 MAC 2020 BANGI GOLF RESORT . #emcee #weddingemcee #cercibostudio2020 #weddingceremony #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlis #pengacara #mckahwin #emceekahwin #emceeofmalaysia #emceemalaysia #host #emceemajlis #cercibostudio #emceemajliskahwin

0

P U J A N G G A T U R K I . Memetik kata Mevlana Rumi, seorang Pujangga daripada Turki, : "Dalam hidup yang sesingkat tarikan nafas ini, jangan lafazkan apa - apa kecuali, CINTA" . SEBARKAN BAHAGIA, RAIKAN CINTA . CERCIBO STUDIO. . Majlis Persandingan REDZAXBELLA 8 MAC 2020 BANGI GOLF RESORT . #emcee #weddingemcee #cercibostudio2020 #weddingceremony #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlis #pengacara #mckahwin #emceekahwin #emceeofmalaysia #emceemalaysia #host #emceemajlis #cercibostudio #emceemajliskahwin

0

Semoga dapat memeriahkan majlis kita pada hari ini.. #emceeShaz #emcee #pengacaramajlisperkahwinan #pengacara

0

Awal bismilallah pembuka bicara.. #malaysianemcee #emceeShaz #pengacara #pengacaramajlisperkahwinan #bktd #emceelife

1

All the best to the newlyweds. Hopefully they were sastified with services that given by dpelangi ballroom. Thank you dpelangi for having me as an emcee. @ Abdul Muhaimin Syafiq & Nur Asyiqin 's wedding 8.3.2020 #djdann #dannsentertainment #pengacaramajlis #pengacaramajlisperkahwinan

0

Microfon dan aku memang xdapat dipisahkan.. #emceeShaz #pengacaramajlisperkahwinan

0

Selamat berbahagia, semoga mempelai berpuashati dengan khidmat dari dpelangi. @ Abdul Muhaimin Syafiq & Nur Asyiqin's wedding 8.3.2020 #djdann #dannsentertainment #pengacaramajlisperkahwinan #pengacara

0

Petang ini saya menemani bakal pengantin melakukan food tasting. Sambil makan, saya terangkan peranan tim kami untuk majlis ini kepada ibu bapa. Mereka pula bebas bertanyakan apa apa kerisauan sewaktu majlis nanti. Saya cuba jawab semampunya berdasarkan pengalaman. Turut hadir ialah pegawai perancang majlis dan dewan. Di sini juga, kami muktamadkan aturcara dan susun atur meja serta perjalanan masa. Saya gembira membantu persiapan majlis bahagia bakal pengantin seperti ini. Didoakan semuanya berjalan lancar buat mereka. Seperti biasa, anda hanya perlu kahwin, selebihnya biar kami bikin. Shukri Shuhaimee, Pengacara Majlis Perkahwinan Eksklusif Momen Kahwin. #momenkahwin #timmomenkahwin #TMK #pengacaramajlis #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlispernikahan #pengacaraeksklusif

0

MAHLIGAI IMPIAN..Tahniah kpd pasangan Izzat & Azlina l 07.03.2020.Ingin mendapatkan perkhidmatan sound system & juga emcee?contact 017-795 0029 #pasistemjohormurah #eventemcee #weddingemcee #eventplanner #pengacara #pengacaramajlisperkahwinan #emcee #hafajoharientertainment #pasistemjohormurah #tiga8kosongfm Sound system by DJ @firdaus.eric

4

MAHLIGAI IMPIAN l 07 MAC 2020 l IZZAT & AZLINA #emcee #weddingemcee #pengacara #pengacaramajlisperkahwinan #pengacamajlis #pasystemjohormurah #tiga8kosongfm #hafajoharientertainment Contact 017-7950029 Sound system by DJ @firdaus.eric

0

Alhmdullilah selesai mengendalikan Majlis Aqiqah dan Cukur Jambul Aleena Filzah binti Amru yang berlangsungnya di Bora Ombak, Marina Putrajaya pada 1 Mac 2020. Terima kasih diucapkan kepada Puan Farhana dan Puan syima diatas jemputan 😊 Dewan sangat2 cantik dengan decoration with fresh flowers 🌹 🌹 #emceeputrajaya #emceecyberjaya #emceesanding #emceebangigolfresort #emceebangi #emceemurah #emceeakadnikah #emceenikah #emceeterbaik #emceemajlisperkhawinan #emceemajlissanding #emceeselangor #emceekl #emceekahwinselangor #emceekahwinkl #emceekahwinbangi #pengacaramalaysia #pengacaramajlisperkahwinan #emceemurah

0

Bila pakai SAMPING baru jenis 3D ni, senang sikit nak pose. Sebab guna tapak tangan je gosok bila kedut, senang orang2 yang berbadan sado comel ni #EmceeREM 🀭 SAMPING BARU jenis 3D β€’ Mcm Tenun Terengganu β€’ Timbul dan nampak EXCLUSIVE β€’ Samping Dato org panggil Tapi harga? Tak Dato pun! HANYA RM165.00 sehelai. . πŸ“Size 2.25 semua jenis badan boleh pakai, ngam! . πŸ“Plus size jgn risau, memang ngam dan tak berkedut. Gosok kedut guna tapak tangan je. www.wasap.my/0172414841/Samping3DExclusiveByREM #emceeby_rem #emceeservices #emcee_rem #emceesongkoktinggi #GemilangTeam #sre_events #MCRahman #yougoemceesnetwork #emceesofmalaysia #pengacaramajlis #pengacaramajlismalaysia #pengacaramalaysia #pengacaramajlisvip #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlisperkahwinanvip #pengacaramajliskahwin #emceemalayenglish #emceemalaysia #emceeofmalaysia #eventemceemalaysia #eventemcee #emceekahwin #emceekahwinmalaysia #emceekahwinselangor #emceekahwinshahalam #emceekahwinjohor #ikonacademy #teamemceecute

11

Reposted from @shukrishuhaimee "Shuk, tugas jadi ibu ini bukan sampai anak berkahwin je. Selepas perkahwinan, dah dapat cucu bahkan sampai mati, seorang emak tetap fikirkan anak-anak dia." Itu yang dipesan Aunty SarimahShuhaimi Nora seusai majlis persandingan anakanda perempuan beliau tempoh hari. Terus saya teringat mak saya. Betullah. Mak saya dah pencen pun, tetap fikirkan hal anak-anak dia. Saya angguk laju tanda bersetuju dengan pesan Aunty Sarimah. Nama beliau pun, dah serupa nama mak saya. Memang dah anggap macam ibu sendiri juga. Sebolehnya, apa permintaan beliau, saya dan tim akan cuba penuhi sebaiknya. Aunty dan keluarga memilih Pakej Temenggung dari @momenkahwin untuk majlis pernikahan dan persandingan anak kedua beliau. Jadi sejak tahun lepas lagi, kami telah beberapa kali berjumpa untuk pelbagai perbincangan. Maklumlah, menantunya berasal dari Makassar, Sulawesi, Indonesia. Justeru, perlu lebih teliti perancangannya dan lebih details acara beradat yang ingin dibawakan. Alhamdulillah, kini semuanya telah sempurna. @cik_adik_jas telah sah menjadi suri hati kepada Akhmad Afandi Rasyid. Semoga berbahagia sampai syurga, kalian berdua. Fandi, bimbinglah Jama semampumu. Kami doakan kalian. InsyaAllah. Terima kasih setulusnya buat Jama, Aunty Sarimah & Uncle, Maria, Abg Zul & Kak Fara, Akmal dan seluruh keluarga atas layanan VIP buat kami di Momen Kahwin. Harapnya kami telah memberikan yang terbaik seperti yang kami janjikan. Mohon maaf kalau ada terkurang apa apa. πŸ™ Kami sangat berbesar hati menjayakan majlis pernikahan di Masjid Shah Alam dan persandingan di Villa Khaida ini. Selamat berangkat ke Makassar pula untuk majlis bertandang ya! Terima kasih Aunty layan Shuk sebaiknya. Tugas seorang ibu bersambung di luar negara πŸ˜…. Shukri Shuhaimee, Pengacara Majlis Perkahwinan Eksklusif dari Momen Kahwin. #momenkahwin #timmomenkahwin #TMK #pengacaraeksklusif #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlispernikahan #pengacaravip πŸ“· @zillionpic - #regrann

0

Reposted from @shukrishuhaimee "Shuk, tugas jadi ibu ini bukan sampai anak berkahwin je. Selepas perkahwinan, dah dapat cucu bahkan sampai mati, seorang emak tetap fikirkan anak-anak dia." Itu yang dipesan Aunty SarimahShuhaimi Nora seusai majlis persandingan anakanda perempuan beliau tempoh hari. Terus saya teringat mak saya. Betullah. Mak saya dah pencen pun, tetap fikirkan hal anak-anak dia. Saya angguk laju tanda bersetuju dengan pesan Aunty Sarimah. Nama beliau pun, dah serupa nama mak saya. Memang dah anggap macam ibu sendiri juga. Sebolehnya, apa permintaan beliau, saya dan tim akan cuba penuhi sebaiknya. Aunty dan keluarga memilih Pakej Temenggung dari @momenkahwin untuk majlis pernikahan dan persandingan anak kedua beliau. Jadi sejak tahun lepas lagi, kami telah beberapa kali berjumpa untuk pelbagai perbincangan. Maklumlah, menantunya berasal dari Makassar, Sulawesi, Indonesia. Justeru, perlu lebih teliti perancangannya dan lebih details acara beradat yang ingin dibawakan. Alhamdulillah, kini semuanya telah sempurna. @cik_adik_jas telah sah menjadi suri hati kepada Akhmad Afandi Rasyid. Semoga berbahagia sampai syurga, kalian berdua. Fandi, bimbinglah Jama semampumu. Kami doakan kalian. InsyaAllah. Terima kasih setulusnya buat Jama, Aunty Sarimah & Uncle, Maria, Abg Zul & Kak Fara, Akmal dan seluruh keluarga atas layanan VIP buat kami di Momen Kahwin. Harapnya kami telah memberikan yang terbaik seperti yang kami janjikan. Mohon maaf kalau ada terkurang apa apa. πŸ™ Kami sangat berbesar hati menjayakan majlis pernikahan di Masjid Shah Alam dan persandingan di Villa Khaida ini. Selamat berangkat ke Makassar pula untuk majlis bertandang ya! Terima kasih Aunty layan Shuk sebaiknya. Tugas seorang ibu bersambung di luar negara πŸ˜…. Shukri Shuhaimee, Pengacara Majlis Perkahwinan Eksklusif dari Momen Kahwin. #momenkahwin #timmomenkahwin #TMK #pengacaraeksklusif #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlispernikahan #pengacaravip πŸ“· @zillionpic - #regrann

5

"Shuk, tugas jadi ibu ini bukan sampai anak berkahwin je. Selepas perkahwinan, dah dapat cucu bahkan sampai mati, seorang emak tetap fikirkan anak-anak dia." Itu yang dipesan Aunty SarimahShuhaimi Nora seusai majlis persandingan anakanda perempuan beliau tempoh hari. Terus saya teringat mak saya. Betullah. Mak saya dah pencen pun, tetap fikirkan hal anak-anak dia. Saya angguk laju tanda bersetuju dengan pesan Aunty Sarimah. Nama beliau pun, dah serupa nama mak saya. Memang dah anggap macam ibu sendiri juga. Sebolehnya, apa permintaan beliau, saya dan tim akan cuba penuhi sebaiknya. Aunty dan keluarga memilih Pakej Temenggung dari @momenkahwin untuk majlis pernikahan dan persandingan anak kedua beliau. Jadi sejak tahun lepas lagi, kami telah beberapa kali berjumpa untuk pelbagai perbincangan. Maklumlah, menantunya berasal dari Makassar, Sulawesi, Indonesia. Justeru, perlu lebih teliti perancangannya dan lebih details acara beradat yang ingin dibawakan. Alhamdulillah, kini semuanya telah sempurna. @cik_adik_jas telah sah menjadi suri hati kepada Akhmad Afandi Rasyid. Semoga berbahagia sampai syurga, kalian berdua. Fandi, bimbinglah Jama semampumu. Kami doakan kalian. InsyaAllah. Terima kasih setulusnya buat Jama, Aunty Sarimah & Uncle, Maria, Abg Zul & Kak Fara, Akmal dan seluruh keluarga atas layanan VIP buat kami di Momen Kahwin. Harapnya kami telah memberikan yang terbaik seperti yang kami janjikan. Mohon maaf kalau ada terkurang apa apa. πŸ™ Kami sangat berbesar hati menjayakan majlis pernikahan di Masjid Shah Alam dan persandingan di Villa Khaida ini. Selamat berangkat ke Makassar pula untuk majlis bertandang ya! Terima kasih Aunty layan Shuk sebaiknya. Tugas seorang ibu bersambung di luar negara πŸ˜…. Shukri Shuhaimee, Pengacara Majlis Perkahwinan Eksklusif dari Momen Kahwin. #momenkahwin #timmomenkahwin #TMK #pengacaraeksklusif #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlispernikahan #pengacaravip πŸ“· @zillionpic

0

MAHLIGAI IMPIAN..Tahniah kpd pasangan Afzan & Farah l 29.02.2020.Ingin mendapatkan perkhidmatan sound system & juga emcee?contact 017-795 0029 #pasistemjohormurah #eventemcee #weddingemcee #eventplanner #pengacara #pengacaramajlisperkahwinan #hafajoharientertainment #pasistemjohormurah #tiga8kosongfm Sound system by DJ @firdaus.eric

6

Dpelangi Big Boss Mr Amin. Thank you Sir for trusting my work. 29.2.2020 Mohd Isa & Raidah's wedding #djdann #dannsentertainment #weddingemcee #pengacaramajlis #pengacaramajlisperkahwinan

0

We are very friendly ,don't worry you may ask about our DJ & emcee services without any obligation.WA us @ 90089490/84983874.TIA😊 #djdann #dannsentertainment #weddingemcee #weddingj. #pengacaramajlis #pengacaramajlisperkahwinan

0

β€œJangan lariiii jangan lariiii!!! @emcee_waslie x makan orang!!” 🀣🀣🀣 -Antara segmen kegemaran @emcee_waslie adalah saat mendekati para tetamu utk beramah mesra. Kerana @emcee_waslie selalu mengibaratkan diri @emcee_waslie sbg tuan rumah jd @emcee_waslie perlu melayan semua yg ada spy para tetamu merasa terhibur. . . 🎀 EMCEE: @emcee_waslie . . πŸ’ EVENT: Corporate Appreciation Night. 🏨 VENUE: @dashboxcyberjaya (Chamber ballroom) πŸ‘« GUESTS: Malaysians Chambers of Enterpreneurs Business Development . . ℹ️ ACC BARU ini adalah BACKUP kepada personal IG sy & acc ini jg lebih menjurus kpd URUSAN KERJA bg memudahkan para client utk meneliti profile kerja. . . 🎀 @emcee_waslie JOB PROFILE πŸ‘‡ (Boleh juga view di story highlights satu-persatu - sstgh nya blm di upload lagi) . . ✈️ βœ… Kuala Lumpur βœ… Putrajaya βœ… Pulau Pinang βœ… Terengganu βœ… Selangor βœ… Sarawak βœ… Johor βœ… Perak βœ… Singapura βœ… Istana Budaya . . Diundang & diterbangkan Ke serata Negara πŸ‡²πŸ‡Ύ sehingga ke Bumi Temasik Singapura πŸ‡ΈπŸ‡¬ utk mengemudi pelbagai acara πŸ‘‡ . . βœ… Majlis Korporat βœ… Festival βœ… Karnival βœ… Company Annual Dinner βœ… Malam Apresiasi βœ… Showcase Artis Ternama βœ… Pelancaran Produk βœ… Sidang Media βœ… Majlis Hi-Tea βœ… Majlis Perkahwinan βœ… Hari Keluarga βœ… Expo . . 🎀 Bagaimana Dgn Majlis anda? Inginkan Pengacara yg Profesional & Bagus, Sila DM πŸ‘‡ @emcee_waslie @emcee_waslie @emcee_waslie utk sebarang pertanyaan. πŸ“ Kuala Lumpur . . . #eventspacekl #eventplannerkl #weddingplannerkl #weddinghallkl #weddinghallkl #eventhallkl #jomkawen #jomkahwin #berdualebihbaik #pengacara #pengacarapentas #pengacaramajlis #pengacaramalaysia #pengacaramajlismalaysia #pengacaramajlisperkahwinan #emceesofmalaysia #emceekahwin #weddingemcee #professionalemcee #eventemcee #emceenikah #emceeevent #emceejob #emcee #emceemalaysia #malaysiaemcee #malayemcee #professionalemcee #weddingexpokualalumpur

3

🎀 EMCEE: @emcee_waslie . . πŸ’ EVENT: Wedding Expo by @weddinggaloresdnbhd . . πŸ’ DECORATIONS: @weddinggaloresdnbhd .. . 🏨 VENUE: @dgatewayperdanahotel (Perdana Ballroom) πŸ§₯ ATTIRE: @zara Klcc . . πŸ‘ž SHOES: @lanbaharin . . . ℹ️ ACC BARU ini adalah BACKUP kepada personal IG sy & acc ini jg lebih menjurus kpd URUSAN KERJA bg memudahkan para client utk meneliti profile kerja. . . 🎀 @emcee_waslie JOB PROFILE πŸ‘‡ (Boleh juga view di story highlights satu-persatu - sstgh nya blm di upload lagi) . . ✈️ βœ… Kuala Lumpur βœ… Putrajaya βœ… Pulau Pinang βœ… Terengganu βœ… Selangor βœ… Sarawak βœ… Johor βœ… Perak βœ… Singapura βœ… Istana Budaya . . Diundang & diterbangkan Ke serata Negara πŸ‡²πŸ‡Ύ sehingga ke Bumi Temasik Singapura πŸ‡ΈπŸ‡¬ utk mengemudi pelbagai acara πŸ‘‡ . . βœ… Majlis Korporat βœ… Festival βœ… Karnival βœ… Company Annual Dinner βœ… Malam Apresiasi βœ… Showcase Artis Ternama βœ… Pelancaran Produk βœ… Sidang Media βœ… Majlis Hi-Tea βœ… Majlis Perkahwinan βœ… Hari Keluarga βœ… Expo . . 🎀 Bagaimana Dgn Majlis anda? Inginkan Pengacara yg Profesional & Bagus, Sila DM πŸ‘‡ @emcee_waslie @emcee_waslie @emcee_waslie utk sebarang pertanyaan. πŸ“ Kuala Lumpur . . . #eventspacekl #eventplannerkl #weddingplannerkl #weddinghallkl #weddinghallkl #eventhallkl #jomkawen #jomkahwin #berdualebihbaik #pengacara #pengacarapentas #pengacaramajlis #pengacaramalaysia #pengacaramajlismalaysia #pengacaramajlisperkahwinan #emceesofmalaysia #emceekahwin #weddingemcee #professionalemcee #eventemcee #emceenikah #emceeevent #emceejob #emcee #emceemalaysia #malaysiaemcee #malayemcee #professionalemcee #weddingexpokualalumpur

0

MAHLIGAI IMPIAN..Tahniah kpd pasangan Taqiuddin & Afnizah l 15.02.2020.Ingin mendapatkan perkhidmatan sound system & juga emcee?contact 017-795 0029 #pasistemjohormurah #eventemcee #weddingemcee #eventplanner #pengacara #pengacaramajlisperkahwinan #akademipengacaramalaysia #hafajoharientertainment #pasistemjohormurah #tiga8kosongfm Sound system by DJ @firdaus.eric

2

PART 3 🎬 β€œ Mingle Around β€œ . . EVENT: Corporate Appreciation Night VENUE: @dashboxcyberjaya (Chamber Ballroom) . . 🎀 Pengacara Terbaik adalah yg boleh menerajui pelbagai jenis konsep pengacaraan Dgn bagus sekali. Bukan itu sahaja, malah nilai exclusivities yg ada padanya turut menarik perhatian penganjur dr segenap pelusuk negara sehinggalah Ke luar negara yg mahukan khidmat beliau. . . πŸŽ– @emcee_waslie JOB PROFILE πŸ‘‡ (Boleh juga view di story highlights satu-persatu - sstgh nya blm di upload lagi) . . ✈️ βœ… Kuala Lumpur βœ… Putrajaya βœ… Pulau Pinang βœ… Terengganu βœ… Selangor βœ… Sarawak βœ… Johor βœ… Perak βœ… Singapura βœ… Istana Budaya . . Diundang & diterbangkan Ke serata Negara πŸ‡²πŸ‡Ύ sehingga ke Bumi Temasik Singapura πŸ‡ΈπŸ‡¬ utk mengemudi pelbagai acara πŸ‘‡ . . βœ… Majlis Korporat βœ… Festival βœ… Karnival βœ… Company Annual Dinner βœ… Malam Apresiasi βœ… Showcase Artis Ternama βœ… Pelancaran Produk βœ… Sidang Media βœ… Majlis Hi-Tea βœ… Majlis Perkahwinan βœ… Hari Keluarga βœ… Expo . . 🎀 Bagaimana Dgn Majlis anda? Inginkan Pengacara yg Profesional & Bagus, Sila DM πŸ‘‡ @emcee_waslie @emcee_waslie @emcee_waslie utk sebarang pertanyaan. πŸ“ Kuala Lumpur . . 🎀 ACC INI ADALAH UTK URUSAN KERJA SERTA RUJUKAN CLIENT SAHAJA. β€’ β€’ #eventspacekl #eventplannerkl #weddingplannerkl #weddinghallkl #weddinghallkl #eventhallkl #jomkawen #berdualebihbaik #pengacara #pengacarapentas #pengacaramajlis #pengacaramalaysia #pengacaramajlismalaysia #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlisvip #emceesofmalaysia #emceekahwin #weddingemcee #professionalemcee #eventemcee #emceenikah #emceeevent #emceejob #emcee #emceemalaysia #malaysiaemcee #malayemcee #emceevvip #professionalemcee

0

#Throwback Di majlis resepsi Adelyna & Farhan, 1 Feb 2020. . . Pengajaran buat diri K.A dan kepada rakan-rakan pengacara: Kita perlu tanya dan semak warna pakaian pengantin supaya tidak tersama warna baju pengacara dengan pengantin. . . Ini kesilapan yang K.A belajar dari majlis ini. Nasib baik pengantin dan ahli keluarga sporting. Terima kasih kepada kedua mempelai dan ahli keluarga kerana memberi peluang kepada emcee.KA untuk memeriahkan majlis. Maaf jika terdapat kekurangan dan kecacatan sepanjang mengendalikan majlis. . . Ingat ya kawan-kawan. Semak warna pakaian pengantin sebelum majlis. . . __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent

0

#ThrowBack Selepas majlis pernikahan antara Adelyna & Farhan yang diacarakan oleh Emcee.KA. . . . Semoga pernikahan dan rumah tangga kedua mempelai ini sentiasa dibawah lindungan dan kasih sayang Allah SWT. Aamiin.. . . #AdelynaFarhan #Melaka __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent

2

. Setiap kali selepas sesuatu acara, K.A akan dapatkan feedback dari client supaya sesuatu majlis itu menjadi lebih teratur dan lancar. . . Dalam majlis baru-baru ini, Emcee KA mengendalikan 3 slot majlis. Di pagi harinya adalah majlis pernikahan. Sejurus tamat majlis pernikahan, K.A terus bertanya kepada ibu pengantin perempuan untuk mendapatkan maklum balas. Alhamdulillah. Segala kekurangan itu diperbaiki untuk 2 majlis berikutnya. Dan ia berjalan seperti yang harapkan. . . Alhamdulillah. __________________ Sebarang maklumat/panggilan Emcee KA - 013-3134930 atau klik pada link di bio. . #emceeKA #pengacaramajlis #emcee #host #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlismalaysia #stageemcee #stagehost #emceetalent #VoiceOvertalent

0

Inginkan Majlis anda diingati kerana kemeriahannya???.. Pening Kepala nak menyusun atur majlis anda???... Tercari2 Pengacara Majlis untuk memeriahkan Majlis Anda??.. √ Professional Master Of Ceremony/Deejay √ Pengacara Majlis , jamuan hitea/dinner, majlis kenduri Perkahwinan/Sambutan birthday party dan sebagainya √ Formal & Unformal event. - Launching Produk/Kedai/. - Konsert/expo/karnival. Call Me : Emcee Shaz - 0189474530 #MalaysianEmcee #EventOrganizer #malaysianemcee #pengacara #pengacaramajlis #pengacaramajlisperkahwinan

0

PART 2 🎬 . . EVENT: Corporate Appreciation Night VENUE: @dashboxcyberjaya (Chamber Ballroom) . . 🎀 β€œ HOTTEST EMCEE IN TOWN” . . πŸ† Pengacara Terbaik adalah yg boleh menerajui pelbagai jenis konsep pengacaraan Dgn bagus sekali. Bukan itu sahaja, malah nilai exclusivities yg ada padanya turut menarik perhatian penganjur dr segenap pelusuk negara sehinggalah Ke luar negara yg mahukan khidmat beliau. . . πŸŽ– @emcee_waslie JOB PROFILE πŸ‘‡ (Boleh juga view di story highlights satu-persatu - sstgh nya blm di upload lagi) . . ✈️ βœ… Kuala Lumpur βœ… Putrajaya βœ… Pulau Pinang βœ… Terengganu βœ… Selangor βœ… Sarawak βœ… Johor βœ… Perak βœ… Singapura βœ… Istana Budaya . . Diundang & diterbangkan Ke serata Negara πŸ‡²πŸ‡Ύ sehingga ke Bumi Temasik Singapura πŸ‡ΈπŸ‡¬ utk mengemudi pelbagai acara πŸ‘‡ . . βœ… Majlis Korporat βœ… Festival βœ… Karnival βœ… Company Annual Dinner βœ… Malam Apresiasi βœ… Showcase Artis Ternama βœ… Pelancaran Produk βœ… Sidang Media βœ… Majlis Hi-Tea βœ… Majlis Perkahwinan βœ… Hari Keluarga βœ… Expo . . 🎀 Bagaimana Dgn Majlis anda? Inginkan Pengacara yg Profesional & Bagus, Sila DM πŸ‘‡ @emcee_waslie @emcee_waslie @emcee_waslie utk sebarang pertanyaan. πŸ“ Kuala Lumpur . . 🎀 ACC INI ADALAH UTK URUSAN KERJA SERTA RUJUKAN CLIENT SAHAJA. β€’ β€’ #eventspacekl #eventplannerkl #weddingplannerkl #weddinghallkl #weddinghallkl #eventhallkl #jomkawen #berdualebihbaik #pengacara #pengacarapentas #pengacaramajlis #pengacaramalaysia #pengacaramajlismalaysia #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaramajlisvip #emceesofmalaysia #emceekahwin #weddingemcee #professionalemcee #eventemcee #emceenikah #emceeevent #emceejob #emcee #emceemalaysia #malaysiaemcee #malayemcee #emceevvip #professionalemcee

0

Dalam hidup yang sesingkat tarikan nafas ini, jangan tanam apa-apa kecuali ... cinta❀️ . Cinta tak dapat dirasa namun bergetar di dalam jiwa . Tahniah kepada Dr Fatimah Nabilah dan pasangan hatinya Ahmad Safwan. Semoga cinta kalian terus bersemi hingga hujung nyawa . Melimpah seri kilau kejora, Tampak memancar gemintang sakti, Jika tuan/puan perlukan pengacara, hamba sudi menyembah diri. πŸ“±: 0126924684 @klanaresortseremban #fatimahsafwan #emcee #wedding #malaywedding #malayweddingguide #pengacaramajlis #pengacara #majlis #acara #gambarnikah #nikah #kahwin #gambarkahwin #pengacaramajlispernikahan #pengacaramajlisperkahwinan #pengacaraperkahwinan #pengacarapernikahan #perkahwinanmelayu #pengacarakl #pengacara selangor #reception #klanaresortseremban #solemnization #pengacaramajliskorporat #emceekorporat

3