Publicgold Photos on Instagram

See related and similar tags

Report inappropriate content

@realrafikassim

10 Dinar 999.9 Fine Gold / 42.5g. Highly collectibles. DM if interested. ๐Ÿ˜ --- #gold #publicgold #golddinar #singapore #malaysia #jakarta #thailand #vietnam #korea #japan #canada #usa #london #love at Asia/Singapore

0
@shikin.shawal

. #Payday atau hari gaji adalah hari paling menggembirakan bagi yang kerja makan gaji. ๐Ÿค—๐Ÿค— . Mengikut mentor kak Ikin, iaitu Tn. Mohd Zulkifli Shafie, kita perlu alihkan sebahagian duit gaji yang diterima sebagai simpanan PAKSA DAN LUPA untuk pastikan kegembiraan tu bertahan lama. Itu bayaran untuk diri sendiri sebelum membayar orang lain. . Guru-guru kewangan cadangkan sekurang-kurangnya 10% daripada gaji perlu disimpan sebagai; . 1. Dana kecemasan 2. Pelaburan masa depan 3. Perbelanjaan penting masa depan . Bagi penyimpan emas, sebahagian daripada 10% itu boleh digunakan untuk beli #emas melalui #AkanEmasGAP Public Gold, #1gram1bulan. Disiplinkan yang itu dulu. . Selebihnya terpulanglah nak letak dalam Tabung Haji atau ASB. . Nanti sedar-sedar hujung tahun, kita dah ada 12 gram. Itu bukan sahaja simpanan kalis inflasi, paling penting, ia akan jadi simpanan KALIS BOROS, insyaAllah... . Shikin Shawal +6012-9469042 Public Gold Authorized Priority Dealer PG Code : PG059002 . #BukuWangEmas #goldcollector #lunaryear2017 #roosteryear #gold #goldbar999 #emas24K #emas #jongkongemas #1gram1bulan #publicgold #tabung #tabunghaji #ptptn #umrah2017 #persaraan #shopping #shoppingspree #pelaburanemas #pelaburanpatuhsyariah #patuhsyariah at Dungun, Terengganu, Malaysia

2
@khaja_nazimudeen

Cepat grab edisi limited YDPA ni.. . Contact saya terus whatsapp +60165579027 . #publicgold #akaunemasgap #edisiydpa

0
@aaazlin

EMAS kembali meroket. Untung lah siapa yang dah beli 2 hari lepas semasa harga jatuh tu. . . #PublicGold #GAP at Kuala Lumpur, Malaysia

0
@cr.sitihazreen

โ€ขBaru balik dari Mega Seminar Public Gold - talk dari En. Iskandar Hannanโ€ข . โ€ขAnak muda yang dah ada berketul-ketul emasโ€ข . โ€ขTerkesima ๐Ÿ˜ฏโ€ข 25/09/2017 . โ€ขNak tahu pasal emas Public Gold? Meh saya guideโ€ข . Siti Hazreen Dealer Public Gold PG00056447 0112 098 2764 . #PG00056447 #emas #emaspublicgold #emasmurah #publicgold #perak #silver #dinar #dirham #bahau #senawang #seremban #negerisembilan

3
@nmenterprise

Baju kurung moden dengan material english cotton yang sangat selesa dan cantik dipakai. . Baju readymade sesuai untuk semua kerana mempunyai size XS sehingga 2XL . Harga mampu milik hanya RM80 sahaja ๐Ÿ˜ . Boleh whatsapp Sarah 013 4138336 untuk details atau order . #maisarahmunirenterprise #nmenterprise #terapiinstagram #ajimaura #bajukurungmoden #englishcotton #publicgold #kedah #pendang #perlis #dexandra #dexandraoriginal #sarahpopia #dexandraclearancesales #bangkitbersama #maryjardin #maryjardinagent #dropshipdiperlukan #agendropshipwanted

8
@siti_umairah_hamid

DUA F.A.Q. YANG SAYA SELALU DAPAT DARIPADA PROSPEK MENGENAI #AKAUNGAP #PUBLICGOLD

0
@shukri_publicgolddealer

1kg emas bermula daripada simpanan 0.5g atau 1g emas yang pertama. Mulakan langkah pertama..! Bila dah mula, langkah seterusnya,pasti laju lagi mudah. In sha Allah ๐Ÿ˜Šโ € .โ € " Emas : Aset kecil, NILAI BESAR "โ € .โ € TRUSTED PUBLIC GOLD DEALERโ € SHUKRI HANAFI (PG 032390)โ € 011.130.671.22โ € .โ € Direct Whatsapp saya di :โ € http://www.wasap.my/601113067122โ € .โ € #simpanemas1g1bulanโ € #publicgold #publicgoldmalaysia #publicgoldauthoriseddealer #sayapilihpublicgold #auroraโ € #publicgoldplatformpelindungkekayaanmuktamad #sayajualemasfizikal #emas999 #emasmurah #AkaunEmasGAP #positiveacademy #ironsmanbatchโ € .โ € Silakan SHARE ๐Ÿ˜Š

0
@khaja_nazimudeen

Focus mendengar seminar Public Gold versi Mandarin.. . #publicgold #akaunemasgap

6
@rahimjr86

EMAS SEBAGAI SIMPANAN JANGKA PANJANG Untuk simpanan jangka panjang, saya lebih suka menyimpan dalam bentuk aset fizikal seperti emas. Rumah dan tanah juga aset, tapi ia memerlukan modal yang besar untuk dikumpul. Oleh sebab itu saya memilih emas untuk disimpan terlebih dahulu. Lagipun dengan emas saya boleh jadikan ya sebagai batu lonjatan bagi memiliki aset yang lebih besar seperti rumah dan tanah. . Bangun pagi pergi kerja, petang baru balik, kadang-kadang sampai malam, sedar-sedar harganya makin meningkat dalam jangka panjang melebihi kadar inflasi. Emas boleh dikatakan aset yang kalis inflasi. . In sha Allah, kalau ada bajet besar saya akan beli rumah yang boleh disewakan. Ini adalah cita-cita saya. Sebab ada rumah dan disewakan ia dapat memberikan keuntungan dalam aliran tunai, iaitu pendapatan dalam bentuk sewaan. Kalau bajet kecil, saya lebih fokuskan untuk beli emas dan simpan. Emas merupakan aset mampu milik oleh setiap orang yang bekerja, malah sekarang pun ada pelajar-pelajar universiti yang sudah mula simpan emas kerana nilainya lebih terjamin dalam jangka panjang berbanding simpan wang di bank. . Sekarang, emas sudah boleh mula dibeli dalam kuantiti yang kecil, sekecil 0.5gram hanya berharga RM100. Boleh disimpan di akaun GAP dan dikeluarkan dalam bentuk fizikal. Senang, mudah dan menjimatkan masa. . Masih belum terlewat untuk mulakannya. Jom mulakannya sekarang... Fast action, fast result. Don't waste the time.. Time is GOLD WhatsApp me now 019-559 7515 #publicgold #GAP #ilmuemas #positiveacademy AUTHORISED DEALER PUBLIC GOLD RAHIM MASHOR PG00080140 -RM- ๐Ÿข .

0
@nurl.emas

tahukah anda selain dari emas perhiasan 916(barang kemas) ,anda juga boleh membeli emas 999 dalam bentuk gold bar? jom kumpul 1g 1 bulan untuk tahu apakah kelebihan kita mengumpul emas dalam bentuk goldbar boleh dm /w.aapss saya 0175526961

1
@shukri_publicgolddealer

Jom kenali Public Gold (PG) ๐Ÿ˜Šโ € ====================== โ € .โ € Emas PG telah mendapat akreditasi London Bullion Market Association (LBMA)โ € .โ € Eh,Apa itu LBMA?โ € .โ € Akredetasi LBMA membolehkan warga Malaysia, Singapura, Brunei & Indonesia memilikiย emas fizikal yang dikeluarkan PG tanpa dikenakan cukai barangan dan perkhidmatan (GST). Pengecualian ini adalah kerana emas tergolong dalam logam pelaburan berharga (Invesment Precious Metal โ€“ IPM) yang diiktiraf sebagai aset kewangan penting seperti mana instrumen kewangan lain yang aktif didagangkan seperti saham dan bonโ € .โ € Jadi pengiktirafan ini menyebabkan emas PG adalah murah & mudah diterima di seluruh dunia tanpa ada sebarang sekatan atau birokrasiโ € .โ € " Emas : Aset kecil, NILAI BESAR "โ € .โ € TRUSTED PUBLIC GOLD DEALERโ € SHUKRI HANAFI (PG 032390)โ € 011.130.671.22โ € .โ € Direct Whatsapp saya di :โ € http://www.wasap.my/601113067122โ € .โ € #simpanemas1g1bulanโ € #publicgold #publicgoldmalaysia #publicgoldauthoriseddealer #sayapilihpublicgold #auroraโ € #publicgoldplatformpelindungkekayaanmuktamad #sayajualemasfizikal #emas999 #emasmurah #AkaunEmasGAP #positiveacademy #ironsmanbatchโ € .โ € Silakan SHARE ๐Ÿ˜Š

4
@ef_dee_publicgold

Alhamdulillah, hari ani menerima gaji bagi warga perkhidmatan awam.. yg sudah memulakan menyimpan sekurang2nya 10% daripada pendapatan atau menukar sebahagian simpanan $$ kepada emas, tahniah!! teruskan menyimpan secara konsisten. yg belum memulakan, boleh mulakan dari sekarang.. jom menyimpan emas!! #goldsaver #dinarcollector #goldbarcollector #publicgold #publicgoldgap Faezah PG00059525 Authorised Public Gold Dealer WA +673-8-278750

0
@shafiqrohaizad24k

DINAR PERSEDIAAN AKIKAH ANAK ==================== 3 hari cuti bersempena cuti awal muharam bersekali dengan cuti hujung minggu saya dengan isteri sempat pulang ke kampung. Abang ke-2 saya tokey kambing, sempatlah saya berborak dengan dia sampai termasuk cerita harga semasa seekor kambing sekarang. Katanya harga seekor kambing sekarang sekitar RM 500 - RM600 seekor. Saya congak, harga seekor kambing dengan harga dinar semasa (Public Gold). 1 dinar masih lagi lepas beli seekor kambing sekarang seperti zaman Rasulullah SAW. Kuasa beli emas masih kekal walaupun beribu tahun dahulu. Jadi kepada bakal ibu bapa atau ibu bapa yang berhajat untuk buat akikah untuk anak2 bolehlah simpan dinar dari sekarang. Persediaan beli kambing untuk akikah anak2 kita. Insyallah 1 dinar ibu bapa simpan dari sekarang mampu membeli seekor kambing masa akan datang. www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas #pg10tahun

0
@nurl.emas

ada sesiapa berminat untuk beli dinar ..jom dm saya rakan emas anda

1
@shukri_publicgolddealer

Emas adalah penyimpan nilai duit kita. Bukan saja kita boleh beli kereta cash,malah boleh beli rumah cash dengan simpanan emas berkilo-kilo..!โ € .โ € Eh2,mulakan dulu simpan #1g1bulan untuk menuju 1kg ya? Saya doakan moga Allah luaskan rezeki kita semua. Amin ya Rabb ๐Ÿ˜Šโ € .โ € " Emas : Aset kecil, NILAI BESAR "โ € .โ € TRUSTED PUBLIC GOLD DEALERโ € SHUKRI HANAFI (PG 032390)โ € 011.130.671.22โ € .โ € Direct Whatsapp saya di :โ € http://www.wasap.my/601113067122โ € .โ € #simpanemas1g1bulanโ € #publicgold #publicgoldmalaysia #publicgoldauthoriseddealer #sayapilihpublicgold #auroraโ € #publicgoldplatformpelindungkekayaanmuktamad #sayajualemasfizikal #emas999 #emasmurah #AkaunEmasGAP #positiveacademy #ironsmanbatchโ € .โ € Silakan SHARE ๐Ÿ˜Š

0
@khairulanuarbasri

10 TAHUN YANG BERWARNA WARNI. Public Gold meraikan kelahirannya untuk tahun yang ke sepuluh tahun ini. Ketika ia bermula pada tahun 2008, saya hanya memerhatikan dari jauh. Menurut kata orang-orang lama, zaman itu penuh dengan kekurangan. Nak ambil stok emas pun, wajib bermusafir ke Pulau Pinang sebab cawangan pun tak ada. Sekarang segala-galanya telah banyak berubah. ๐ŸŒŸ 18 cawangan seluruh negara. ๐ŸŒŸ Cawangan di Singapura dan Indonesia. ๐ŸŒŸ 80 cawangan bersama dengan Ar-Rahnu Pos Malaysia. ๐ŸŒŸ KDE Ar-Rahnu di dalam cawangan Public Gold. ๐ŸŒŸ Safe Deposit Box. ๐ŸŒŸ Muzium Emas. ๐ŸŒŸ Pelbagai produk emas dan perak yang bertaraf antarabangsa. ๐ŸŒŸ Pengiktirafan Syariah dari badan berkecuali terkenal. ๐ŸŒŸ Modul PG 1 System untuk perkembangan para dealer. ๐ŸŒŸ PG Mall untuk urusniaga membeli belah secara atas talian. Dan banyak lagi.... Menuju ke 10 tahun yang kedua, sudah pasti akan tercipta lebih banyak kejutan yang lebih menarik. Yang ingin maju bersama saya, ayuh bermula dengan hanya serendah RM100. Yang nak terus tunggu dan lihat, jangan risau. Anda punya masa yang sangat panjang, sepanjang usia anda. #PG10 #PublicGold #KhairulAnuarBasriDotCom

0
@mom_of_d

SELAMAT DULU SEBELUM FIKIR UNTUNG [Falsafah Founder Public Gold] Kredit: Tn Mohd Zulkifli ----------------------------------- Sepanjang dua hari trip ke Jakarta ni, saya berpeluang kenal Dato Wira Louis Ng dengan lebih dekat. Apa yang boleh saya cakap, lagi banyak kita tahu pasal beliau, kita akan makin respek. Banyak falsafah dan prinsip hidup beliau yang sangat saya kagum. Masa kami breakfast pagi tadi, saya tanya terus kepada beliau, "Dato dah lebih 10 tahun dalam pasaran saham, macam mana Dato terfikir untuk buat bisnes gold?" Jawab beliau lebih kurang begini; Walaupun beliau tahu saham (dan beliau adalah millionaire dalam saham), tapi beliau rasa untuk kebaikan kebanyakkan orang, perlu pelaburan yang lebih solid. Emas sebenarnya hampir tak ada risiko. Bila orang simpan emas, kekayaan dia confirm selamat. Kita fikir selamatkan kekayaan dulu, untung tu no. 2. Ramai orang fikir untung dulu, tapi akhirnya kekayaan mereka habis lebur dalam pelaburan. Sebab itu tagline Public Gold, ULTIMATE WEALTH PROTECTION. Emas adalah pelindung kekayaan yang paling ampuh dalam sejarah manusia. Gambar: Email status upgrade daripada customer kepada dealer adik saya @aqilahamin Nak beli emas boleh cari dia hihi ๐Ÿ˜Š #prinsipdatowiralouis #publicgold #datowiralouis

0
@sukrihadi

25/09/2017 #publicgold #999 0.5gram RM150.00 1gram RM202.00 5gram RM970.00 10gram RM1935.00 2.125gram (1/2 dinar) RM421.00 4.25gram (1 dinar) RM827.00 www.wasap.my/60126319236 *book/lock with payment *postage RM10 #publicgold #goldbar #golddinar #puregold #golddigger #sayajual #risingtogether #my60 #bangkitbersama at Central Market Kuala Lumpur

0
@najdah_mh

The qualifiers of #aurorahardrockhotelsaleschallenge having dinner with the founder of #publicgold , Dato' Wira Louis Ng ๐Ÿ˜

0
@khairulanuarbasri

MINI CARNIVAL - MY DREAM HOME 2017. InsyaAllah pada 27 dan 28 September 2017, Public Gold akan buka booth di Multipurpose Hall, Menara TM, Jalan Pantai Baru. Saya pula akan menjadi salah seorang penceramah jemputan. Dalam sesi saya nanti, saya akan tunjukkan bagaimana kita boleh memanfaatkan emas sebagai sumber utama untuk membeli rumah kediaman. Seperti biasa juga, akan ada lucky draw emas percuma dan fire sales emas murah. Jadi jangan lupa untuk hadir ke acara tersebut. Masuk adalah PERCUMA. #MiniCarnivalMyDreamHome #Prop2U #PublicGold #KhairulAnuarBasriDotCom

0
@alif_faisal24k

Gold only speak one language, "Save Me Today, I Will Save You Tomorrow!" 'Gold Wish'..salah satu tempat menarik dalam PG Gold Museum. #Tb #PGGoldenTour #38th #pggoldmuseum #PublicGold

0
@shafiqrohaizad24k

BERKENAN HUBUNGI SAYA ================ www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas #pg10tahun

0
@shukri_publicgolddealer

Renung-renungkan...โ € .โ € Simpanan sama tapi NILAI berlainanโ € .โ € " Emas : Aset kecil, NILAI BESAR "โ € .โ € TRUSTED PUBLIC GOLD DEALERโ € SHUKRI HANAFI (PG 032390)โ € 011.130.671.22โ € .โ € Direct Whatsapp saya di :โ € http://www.wasap.my/601113067122โ € .โ € #simpanemas1g1bulanโ € #publicgold #publicgoldmalaysia #publicgoldauthoriseddealer #sayapilihpublicgold #auroraโ € #publicgoldplatformpelindungkekayaanmuktamad #sayajualemasfizikal #emas999 #emasmurah #AkaunEmasGAP #positiveacademy #ironsmanbatchโ € .โ € Silakan SHARE ๐Ÿ˜Š

0
@shikin.shawal

Ada yang tanya, nak pilih charm ni ikut apa? Sebenarnya, tiada pilihan yang rigid. Tak kisah nak pilih charm yang macam mana pun. Boleh pilih charm mengikut theme, contohnya: fairy tale, love, travel, girl's dreams dan sebagainya. Atau Boleh pilih beads sahaja tanpa dangle. Boleh pilih ikut warna batu nya sama ada nak putih, pink, biru, merah, ungu. Boleh juga pilih charms yang ada enamel painting sahaja. Boleh juga pilih berdasarkan story peribadi kita yang kita nak abadikan pada bangle kita. Macam-macam boleh. Nak susun ikut suka suka pun boleh je. Jangan risau, bila skali kita tengok charms ni, sure neuron neuron kita berhubung dan membolehkan kita design bangle kita di luar kotak pemikiran yang biasa. Sure jadi luar biasa. Cuba lah. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Yang iklhas dan kreatif berfikiran di luar kotak, Kak Ikin Aurora . #AuroraItalia #barangkemaspremium #aurora #barangkemasonline #publicgold #gold #emas #jewellery #masdora #emaspandora #bangle #gelangtangan #pandoramalaysia #publicgoldkuantan #kuantan #senawang #ampang #bandarbarubangi #KT #PJ #sunway #jb #melaka #penang #alorsetarkedah #sungaipetanikedah #kuching #KK #kotabaru

4
@alquranpelangimadina

Inflasi&Emas; Emas tak bagi dividen. Tapi ia terbukti kalis inflasi. Sejak 1439 tahun lalu, 1 dinar = ๐Ÿ. #Emas hanya asbab #Tidak ada kuasa sedikit pun melainkan dengan izin Allah Dr. Syafiq http://www.wasap.my/601120445709/ PG00102808 Active&Trusted Public Gold Dealer #jomsimpanemas #emas #wangemas #publicgold #gold #investment #1gram1bulan #12gram1tahun

1
@alquranpelangimadina

Inflasi&Emas; Kita tak nampak inflasi tapi kita tahu ia ada, apabila harga barang semakin mahal berbanding dahulu. #Emas hanya asbab #Tidak ada kuasa sedikit pun melainkan dengan izin Allah Dr. Syafiq PG00102808 http://www.wasap.my/601120445709/ Active&Trusted Public Gold Dealer #jomsimpanemas #emas #wangemas #publicgold #gold #investment

1
@nmenterprise

Nak sihat? Nak kurus? Nak cantik? . Meh kita amalkan ANAQAH CHIA SEED. Kalau dalaman sihat terus akan terpancar kat luar. . Sementara ada PROMOSI ni boleh beli simpan. Jangan risau sebab ACS ni tahan lama. . #anaqahchiaseed #anaqaharabicgum #anaqah #maisarahmunirenterprise #nmenterprise #kedah #pendang #perlis #maryjardin #publicgold #dexandra #dexandraoriginal #dexandraclearancesales #perfumeartis #bangkitbersama #terapiinstagram #ajimaura

2
@azree_atiqah

Syariah Easy Payment Purchase by Public Gold. . Ini adalah perkiraan untuk emas 1 Dinar yang berharga Rm810. . Berminat untuk membelinya bolehlah contact saya di 019-6622 057. . Saya akan bantu anda membelinya daripada #publicgold .๐Ÿ˜

0
@shafiqrohaizad24k

DIRHAM PUBLIC GOLD ====================== Selain emas, Public Gold juga ada menjual silver. Antaranya dirham. Untuk makluman semua, silver akan dijangka menjadi emas hadapan. Hal ini disebabkan, pengeluaran silver semakin berkurangan dan permintaan yang semakin meningkat. Jom simpan silver. www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas #pg10tahun

0
@shikin.shawal

Ini Annabel, model cilik #AuroraItalia, Adik comel ni memakai bangle size S dan juga alphabets ANNA. . Untuk yg ada anak perempuan, tak rugi belikan emas atau barang kemas untuk anak. . Jauh lebih baik dari belikan gadget. . Mak zaman dulu ada duit lebih memang belikan barang kemas utk anak-anak perempuan, sebab zaman dulu takde handbag branded dan pakaian branded . Bila orang dulu pakai emas, ianya melambangkan keluarga tersebut kaya. Yesss memang betul. . Tetapi zaman sekarang bila pakai barang branded baru nampak "kaya" padahal itu semua auta jer. Kredit post asal: CikJun (Jonaina Nordin) #aurora #barangkemaspremium #pandora #inspired #aurora #auroraitalia #barangkemaspremium #barangkemasonline #publicgold #terapiinstagram #masdora #emaspandora #bangle #gelangtangan #pandoramalaysia #publicgoldkuantan #kuantan #senawang #ampang #bandarbarubangi #KT #PJ #sunway #jb #melaka #penang #alorsetarkedah #sungaipetanikedah #kuching #KK #kotabaru at Dungun, Terengganu, Malaysia

2
@aqilaaliredza

TIPS KELUARKAN EMAS DARI GAP --- . . Cara ni ramai juga orang tak tahu, kalau dah tahu cuba amalkan tau. . . 1. Jika bajet bawah RM800, beli dan kumpul emas melalui GAP . . 2. Paling simple letak target nak capai 5gram pertama . . . 3. Cukup 6 gram, bawa keluar 5gram. 1 gram tinggalkan dalam akaun supaya akaun kekal aktif . . . 4. Letak dalam purse, tempat yang kita selalu nampak . . . 5. Tadaa ! Dah dapat pegang emas sendiri . . . Kenapa 5 gram? Sebab 5 gram ni nilainya RM1050 ikut harga pasaran lagi tinggi . . . Jadi, bila rasa tangan gatal ikut nafsu nak berbelanja, bila ternampak 5gram, nafsu nak berbelanja tu in shaa Allah boleh "control" . . . Belum cuba? cer cuba dulu . . . #aqilaaliredza | @qilaredza | 019-3796503

1
@iamninie92

#Emas tok aset yang boleh dibeli dengan modal nok kecik. Yalah keistimewaannya. . Ada RM150, dirik boleh dapat 0.5 gram emas. . Ada RM250, dirik boleh dapat 1 gram emas. . Mun dirik maok nok lebih murah, beli secara GAP (akaun simpanan emas). . Mok nyimpan 1 gram 1 bulan boleh. Mok nyimpan RM100 sebulan pun boleh. Terpulang. Mana nok serasi dengan kewangan dirik ya okay. . . Mok bertanyak lebih details, whatsapp/sms/call ke 0138240873. . PublicGoldAuthorizedDealer | #MuhariniPG00098220 . #gold #publicgold #gap #saver #sarawak #brunei #sabah . Mupok-mupok nyimpan emas. Nang bebaloi untuk masa depan! ๐Ÿ‘

2
@sukrihadi

24/09/2017 #publicgold #999 0.5gram RM150.00 1gram RM202.00 5gram RM970.00 10gram RM1935.00 2.125gram (1/2 dinar) RM421.00 4.25gram (1 dinar) RM827.00 www.wasap.my/60126319236 *book/lock with payment *postage RM10 #publicgold #goldbar #golddinar #puregold #golddigger #sayajual #risingtogether #my60 #bangkitbersama at Seksyen 18 Shah Alam

0
@alquranpelangimadina

Pentingnya Ilmu Sebelum Menyimpan Emas. GAP PUBLIC GOLD. ๐ŸŒŸ100% EMAS FIZIKAL ๐ŸŒŸ PATUH SHARIAH. Jom mulakan simpanan emas anda harini. Harini harga rm191/gram. Rm7 murah dari harga tertinggi tahun ni iaitu rm198/gram. Belian pertama mmg susah, inshaAllah lama2 ketagih. ๐Ÿ˜Š #jomsimpanemas #gap #publicgold #gappublicgold #emas #wangemas #upsi

1
@alquranpelangimadina

AHAD 24 SEPTEMBER 2017 1 GRAM GAP PUBLIC GOLD RM191. Kepada yang berminat untuk mulakan simpanan emas anda, bole hubungi saya. http://www.wasap.my/601120445709/ Dr. Syafiq PG00102808 Active&Trusted Public Gold Dealer #jomsimpanemas #publicgold #gold #emas #wangemas #gap #investment #weekend #1gram1bulan #12gram1tahun

0
@muaz_mahadzir

"Save gold today, gold will save you tomorrow " . ACTIVE & TRUSTED PUBLIC GOLD DEALER MU'AZ MAHADZIR a.ka. DR JONGKONG EMAS PG.053.005 . #publicgold #1gram1bulan #uitm #upnm #bangkitbersama #usm #unimap #uia #iium #upm #ukm #uum #cucms #msu #ump #ums #unimas #maskom #unissdza #utm #auroraitalia #gold #goldbar #dinar #dirham #hargaemas #emasmurah #kuim #goldprice

2
@fairuzofai

Assalamualaikum, Selamat pagi, Ramai orang dah tahu tapi nak bagi tahu juga hihihi, Satu kelebihan menyimpan emas "tak ada duit, boleh gadai emas, bila ada duit, terus tebus emas" Emas adalah BEKALAN DANA KECEMASAN, mudah dapat wang tanpa perlu meminjam wang dari orang...Namun jenama emas juga penting untuk dapat gadai dengan mudah atau menjual dengan harga tinggi, Emas pelaburan terbaik adalah emas Public Gold. Renung2kanlah, PM, Watsapp atau Hubungi saya untuk keterangan lanjut : 0194120306 0129796819 PG00114981 www.PelaburanEmasPublicGoldMalaysia.com #kelebihanemas #gadaiemas #pelaburanemaspublicgold #emasterbaik #publicgold #saudagaremas at Kuala Lumpur, Malaysia

0
@shafiqrohaizad24k

REZEKI PAGI AHAD ================= Harga emas akaun GAP RM191. Harga ini akan berubah setiap jam 12 tgh mlm setiap hari. Manakala, harga golbar dan dinar belian biasa akan berubah setiap 20 minit. Jom simpan emas. ๐Ÿ˜‰ www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas #pg10tahun

0
@aqilaaliredza

Public Gold telah melantik Nadir Metal Refinery dari Turki untuk mencetak semua jongkong emas Public Gold. . . Nadir Metal Refinery merupakan ahli (London Bullion Market Association) LBMA. . . Jadi, ini membolehkan produk yang dikeluarkan oleh Nadir Metal Refinery diiktiraf di seluruh dunia. . . #aqilaaliredza #emas |019-3796503 | @qilaredza

5
@alquranpelangimadina

#Emas hanya asbab #Tidak ada kuasa sedikit pun melainkan dengan izin Allah Nak menyimpan kena paksa. Jika tak paksa, memang duit akan sentiasa bocor. Sesiapa yang bila simpan duit awal bulan, hujung bulan korek balik, bole cuba beralih ke simpanan emas! Simpan emas :- ๐ŸŒŸ Emas kalis inflasi ๐ŸŒŸ Emas Forgotten Saving ๐ŸŒŸ Emas mahal sepanjang zaman ๐ŸŒŸ Emas aset mampu milik. Kepada yang berminat untuk mulakan simpanan emas, bole whatsapp saya http://www.wasap.my/601120445709/ Dr. Syafiq PG00102808 Active&Trusted Public Gold Dealer #jomsimpanemas #emas #wangemas #publicgold #investment #gap #gold

1
@alquranpelangimadina

Alhamdulillah. Kepada yang berminat untuk mulakan simpanan emas bole whatsapp saya. Harini RM191/gram. ๐ŸŒŸ Emas kalis inflasi ๐ŸŒŸ Emas Forgotten Saving ๐ŸŒŸ Emas mahal sepanjang zaman ๐ŸŒŸ Emas aset mampu milik. #Emas hanya asbab #Tidak ada kuasa sedikit pun melainkan dengan izin Allah #jomsimpanemas #publicgold #emasfizikal #bukanemasmaya #gap #emas #wangemas #investment

0
@shafiqrohaizad24k

EMAS PUBLIC GOLD POS MALAYSIA ======================= Emas Public Gold Pos Malaysia boleh di beli di mana2 cawangan Pos Malaysia yang mempunyai Pos Ar Rahnu. Sebelum datang mana2 Pos Ar Rahnu. Telefon dahulu, pastikan stok yang kita kehendaki ada. Kalau datang main redah jer. Barang tak ada. Hati geram. Haha Senarai Pos Ar Rahnu ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ https://publicgold.com.my/index.php/business-partner?id=13165 www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas

0
@shafiqrohaizad24k

EMAS BAKAR SEMANGAT UNTUK MENYIMPAN ======================== Simpan emas tak sama macam simpan duit kertas. Simpan duit kertas, kita cuma simpan. Naluri benar2 nak menyimpan tu memang tak ada. Kalau ikutkan hati nak saja belanjakan semua duit tu. Sebab itulah orang yang tak pernah pegang duit banyak tiba2 dapat duit banyak seperti dapat pampasan tanah, menang peraduan hadiah utama akan jatuh miskin tak sampai 10 tahun. Dia hilang akal apabila dapat duit banyak. Dia tak tahu nak buat apa. Yang di tahu habiskan duit tu saja. Naluri manusia pada emas pula lebih untuk dikumpul dan disimpan. Kita lebih seronok simpan emas daripada belanjakan emas tu. Emas digunakan pada waktu benar2 terdesak saja. Jadi, emas membakar semangat kita untuk menyimpan. Mulakan simpanan emas hari ini. www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas

0
@aqilaaliredza

CARA KELUARKAN DINAR DARI GAP --- . . Tips ni simple ramai juga yang tahu, ramai juga tak amalkan dengan sebaiknya. . . Bagi pelabur emas kecil. Yang menyimpan emas 1 gram, 1 bulan. . . Kita juga boleh keluarkan dinar dari GAP. . . Caranya: . . 1. Buka Akaun Emas GAP (Gold Accumulation Program) 2. Terus simpan 2 gram permulaan (1 gram pun boleh, ikut kemampuan, cumanya nak cepat keluarkan dinar terus simpan 2 gram) 3. Kumpul sampai cukup 6gram emas 4. Call branch berdekatan cakap macam ni 5. ("Cik Puan saya nak keluarkan dinar dari GAP, tolong reservekan boleh? " Ha, macam tu. Sopan santun budi bahasa sikit. Baru sejuk hati staff tu dengar. Hihi. ) 6. Pergi branch dan ambil emas. . . Selesai dapat 1 dinar. Tak perlu main kutu kawan. Dengan tips ni lagi cepat korang dapat emas. . . 1 Dinar yang diidamkam tu. Boleh dah buat mas kahwin, hantaran kahwin. Ok? Tambah la lagi 1 dinar. . . Ok. Dah pernah try? Cer cuba. . . #aqilaaliredza | 019-3796503 | @qilaredza

3
@khaja_nazimudeen

HOBI POSITIF . Sesetangah orang ada hobi tersendiri. Lebih bagus bila hobi tu ke arah yang positif bukannya negatif. . Ada yang hobinya suka kumpul setem, kumpul duit lama, kumpul sampul duit dan macam-macam lagi. . Saya pulak tak pernah ada sebarang hobi pun sejak masa zaman remaja mahupun dah bergelar dewasa. . Sehinggalah saya kenal Public Gold. Baru perasaan "suka kumpul" sesuatu tu datang pada jiwa. . Ini sebahagian koleksi emas pelbagai design cantik keluaran Public Gold yang saya jadikan "hobi" untuk dikumpulkan. . Saya akan pastikan setiap design yang dikeluarkan oleh Public Gold mesti ada dalam koleksi saya. . Hobi begini sebenarnya adalah hobi yang jauh lebih baik berbanding hobi yang lain. . Sebabnya ia adalah hobi yang menyebabkan kekayaan saya bertambah bila saya kumpulnya. . Barang yang saya kumpul ini juga nilainya tidak akan bernilai KOSONG walaupun disimpan lama. Inshaa Allah.. . JOM semua, kita jadikan emas sebagai hobi, secara tidak langsung kekayaan kita bertambah. . #hobikumpulemas #publicgold #akaunemasgap

0
@azrinrosgold

Emas Flexibar Public Gold seberat 50gram. Emas ini boleh dipatahkan setiap satu seberat 1gram sebanyak 50 keping. Senang nak beri kepada orang 1gram setiap seorang. Berminat nak kenali produk emas Patuh Syariah boleh layari blog berinformasi >> azrinros.com/emas-public-gold

1
@sukrihadi

23/09/2017 #publicgold #999 0.5gram RM150.00 1gram RM202.00 5gram RM970.00 10gram RM1935.00 2.125gram (1/2 dinar) RM421.00 4.25gram (1 dinar) RM827.00 www.wasap.my/60126319236 *book/lock with payment *postage RM10 #publicgold #goldbar #golddinar #puregold #golddigger #sayajual #risingtogether #my60 #bangkitbersama at Pasar Seksyen 16 Shah Alam

1
@alquranpelangimadina

PUBLIC GOLD & POS MALAYSIA Tahukah anda? Emas Public Gold bukan sahaja bole dibeli di 16 Branches Public Gold di Seluruh Malaysia, tapi bole didapati juga di seluruh Branch Pos Malaysia Ar Rahnu. Ini menepati kriteria-kriteria untuk emas pelaburan iaitu Cawangan Jual Beli Yang Banyak. ๐Ÿ˜Ž Kepada yang berminat untuk simpan emas, tapi tiada ilmu bole hubungi saya, Dr. Syafiq PG00102808 http://www.wasap.my/601120445709/ Active&Trusted Public Gold Dealer #jomsimpanemas #publicgold #wangemas #posmalaysia #arrahnu #emas #wangemas #investment

0
@alquranpelangimadina

#Emas hanya asbab #Tidak ada kuasa sedikit pun melainkan dengan izin Allah Jom mulakan simpanan emas anda hari ini! RM191/gram Gold Accumulation Program Whatsapp Dr. Syafiq 01120445709 Active&Trusted Public Gold Dealer #jomsimpanemas #emas #wangemas #investment #masaituemas #gold #publicgold #1gram1bulan #12gram1tahun

1
@edison_upik

Kaedah mudah utk jadikan #1Dinar emas sebagai mas kahwin. 1. Buka akaun GAP public gold 2. Simpan 1 gram 1 bulan selama 6 bulan 3. Lepas dah cukup 6 bulan keluarkan dari akaun GAP, iaitu 1 keping dinar emas public gold. Bakal pengantin tahun depan atau dah ada niat utk berkahwin boleh bermula dan cadangkan kepada pasangan masing -masing Hari ini Emas 999.9 24k LBMA RM 191 segram Upik Kalidar Authorized Dealer +60124587809 #publicgold #publicgoldgap #emasbebasgst #emasmurah #1gram1bulan #pelaburanemas #emaspublicgold Cc : Cik Jun

0
@shafiqrohaizad24k

SUSUT NILAI EMAS =================== susut nilai emas (sperad margin) bermaksud beza harga beli dan harga jual sesuatu item emas. Susut nilai ini berbeza antara syarikat pengeluar emas bergantung pada kos2 yang telah ditetapkan oleh syarikat berkenaan. Untuk mendapat keuntungan maksimum apabila menjual emas. Pilih syarikat pengeluar emas yang menawarkan susuti nilai yang rendah. Semaki rendah susut nilai, kita semaki untung. Di Public Gold. Susut nilai yang ditawarkan antara 6 - 9% bergantung pada item emas. Semakin besar item emas tu semakin rendah susut nilainya. Bagi saya, susut nilai yang ditawarkan oleh Public Gold antara terendah dipasaran. Pesan guru emas saya En Mohd Zulkifli Shafie, untuk dapat untung maksimum. Jual semula emas ditempat kita beli. Contoh beli di Public Gold jual semula di Public Gold. Beli di Poh Kong jual semula di Poh Kong. Jom simpan emas. www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas

0
@docizwan24k

[Tak pernah lagi...] Saya jumpa orang tak suka emas. Saya nak bagi emas sebagai hadiah org tak happy walaupun dia taktau nak buat apa. Simpan pun dah rasa 'something' Simpan emas bkn macam dulu-dulu.. Semua layak..boleh simpab start Rm100 or 1g..jalan kepada 1kilo pertama. Kenapa simpan emas? Cuba jawap kenapa simpan duit....makin hari makin susut nilai..rasa kecik.. #docsharesikit #publicgold

0
@muaz_mahadzir

KENAPA KENA LIHAT DAN PEGANG EMAS? . Orang yang pernah lihat jongkong emas depan mata dan pernah pegang jongkong emas akan lebih mudah mendapatkannya berbanding orang yang tidak pernah. . Sebab itu, ramai orang yang tidak biasa memegang emas, akan bertanya banyak soalan. . Cuba pegang emas, nescaya mudah bagi anda untuk mengumpulnya. . (Kredit : Tuan Syukor Hashim, ikon emas juga Penulis Buku Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas) . "Save gold today, gold will save you tomorrow " . ACTIVE & TRUSTED PUBLIC GOLD DEALER MU'AZ MAHADZIR a.ka. DR JONGKONG EMAS PG.053.005 . #publicgold #1gram1bulan #uitm #upnm #bangkitbersama #usm #unimap #uia #iium #upm #ukm #uum #cucms #msu #ump #ums #unimas #maskom #unissdza #utm #auroraitalia #gold #goldbar #dinar #dirham #hargaemas #emasmurah #kuim #goldprice

2
@shafiqrohaizad24k

Penulis buku Membongkar Rahsia Ar Rahnu Ustaz A. Ali ada menyebut nama pengasas Public Gold iaitu Dato Wira Lois Ng dan petikan kata-kata Dato Lois yang menjadi pegangan Public Gold iaitu: To Save Your Family, Buy Gold To Help Our Nation, Keep Gold To Follow Your Religion, Use Gold Jadi Public Gold bukanlah sebuah syarikat jual beli emas yang calang2. Semua orang telah mengenali Public Gold. Jom Simpan Emas www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas

0
@fairuzofai

Mengorak langkah, semoga direstui diberkati dan dirahmati #publicgold #seminarpublicgold #saudagaremas at Sunway Pyramid

0
@shafiqrohaizad24k

BERSAMA RAKAN DEALER ====================== Setiap hari selasa malam kami para dealer akan mengikuti kelas PG1 Sistem yang mana kami belajar beberapa perkara bagaimana mengembangkan bisnes masing2 disamping kami dapat berjumpa satu sama lain. Berkenalan dan merapatkan uhkuwah antara dealer. Jom jadi sebahagian keluarga besar public gold. www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas

0
@shafiqrohaizad24k

SIMPAN EMAS DALAM DOMPET =================== Antara tip yang En Syukor Hashim kongsikan semasa seminar beliau di Kuching tidak lama dulu ialah simpan emas dalam dompet sebagai motivasi untuk kita menyimpan emas setiap bulan atau sebagai dana kecemasan. Apabila kita menyimpan emas dalam dompet, kita lebih berhati-hati berbelanja. Nampak emas dalam dompet, kita teringat bulan ni belum tambah emas lagi dalam simpanan. Emas juga boleh dijadikan dana kecemasan dalam perjalanan. Tatkata duit tunai sudah habis. Emas dalam dompet tu boleh dijual di kedai emas atau mana2 saja untuk mendapat duit tunai. Emas tetap laku asalkan emas itu tulen. Hatta di luar negara, emas tetap diterima. Emas duit antarabangsa tanpa sempadan negara. Jadi. Jom simpan emas... ๐Ÿ˜‰ www.shafiqrohaizad.com www.auroraitalia.net www.publicgold.com.my 013 3235478 (shafiq) 019 4497345 (nuraini) #publicgold #auroraitalia #notaemas

0
@emelliamaskor

Koleksi Musim Luruh: Pemberian #AuroraItalia kepada #yangtersayang adalah lambang #cintasejati #tilljannah. #lotsoflove Emellia Maskor +0123669330 www.emellia.com

3