Sisbuatsendiri Photos on Instagram

See related and similar tags

Ready Stock #sisbuatsendiri #Homemade #InsyaAllahsedap # Cod & Pos pun boleh http://www.wasap.my/60139322446

0

Ready Stock #sisbuatsendiri #Homemade #InsyaAllahsedap # Cod & Pos pun boleh http://www.wasap.my/60139322446

0

Ready Stock #sisbuatsendiri #Homemade #InsyaAllahsedap # Cod & Pos pun boleh http://www.wasap.my/60139322446

0

Ready Stock #sisbuatsendiri #Homemade #InsyaAllahsedap # Cod & Pos pun boleh http://www.wasap.my/60139322446

0

Ready Stock #sisbuatsendiri #Homemade #InsyaAllahsedap # Cod & Pos pun boleh http://www.wasap.my/60139322446

0

Salam Semua, Ramai yg request Biskut Badam, Gajus & Snow Almond. Utk dapatkan sekarang dn utk tempahan Raya pun boleh. COD boleh dan Pos pun boleh #sisbuatsendiri #homemade #InsyaAllahsedap # Sebarang Pertanyaan & Tempahan sila klik kat bawah http://www.wasap.my/60139322446

0

Salam Semua, Ramai yg request Biskut Badam, Gajus & Snow Almond. Utk dapatkan sekarang dn utk tempahan Raya pun boleh. COD boleh dan Pos pun boleh #sisbuatsendiri #homemade #InsyaAllahsedap # Sebarang Pertanyaan & Tempahan sila klik kat bawah http://www.wasap.my/60139322446

0

Salam Semua, Ramai yg request Biskut Badam, Gajus & Snow Almond. Utk dapatkan sekarang dn utk tempahan Raya pun boleh. COD boleh dan Pos pun boleh #sisbuatsendiri #homemade #InsyaAllahsedap # Sebarang Pertanyaan & Tempahan sila klik kat bawah http://www.wasap.my/60139322446

0

Salam Semua, Ramai yg request Biskut Badam, Gajus & Snow Almond. Utk dapatkan sekarang dn utk tempahan Raya pun boleh. COD boleh dan Pos pun boleh #sisbuatsendiri #homemade #InsyaAllahsedap # Sebarang Pertanyaan & Tempahan sila klik kat bawah http://www.wasap.my/60139322446

0

Salam Semua, Ramai yg request Biskut Badam, Gajus & Snow Almond. Utk dapatkan sekarang dn utk tempahan Raya pun boleh. COD boleh dan Pos pun boleh #sisbuatsendiri #homemade #InsyaAllahsedap # Sebarang Pertanyaan & Tempahan sila klik kat bawah http://www.wasap.my/60139322446

0

Salam Semua, Ramai yg request Biskut Badam, Gajus & Snow Almond. Utk dapatkan sekarang dn utk tempahan Raya pun boleh. COD boleh dan Pos pun boleh #sisbuatsendiri #homemade #InsyaAllahsedap # Sebarang Pertanyaan & Tempahan sila klik kat bawah http://www.wasap.my/60139322446

0

#wanpakusandwich #viral benar kan #sandwichs ni sis pun terjebak sekali la #eatclean katenya. Makan separuh pun dah kenyang.Nampak #simple tapi lengkap semuanya. Saya guna #rotiputih #telurrebus #tunamayonis @tcboymalaysia #sayuranfresh #salad #tomatoceri Korang boleh apa jer sayuran kegemaran, asal berlapis dan berwarna warni dibalut kemas, jadilah #wanpaku ni Nak bagitau kalau guna #tunamayonnaise #tcboy tak perlu tambah garam atau apa² ya. Dah seimbang rasanya. ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° #jommasakwithtcboy #jombuatsendiri #belajarbuat #lunchboxsimple #masaktaksusah #foodporn #foodbloggers #food #cookery #menusihat #resep #wanpakumalaysia #sisbuatsendiri #masaksimple2

8

Steamboat je kita mlm ni ya ... Alhamdulillah #steamboat #foodisheaven #foodiesofinstagram #sisbuatsendiri

0

✔️Tilam kekabu asli 💯Satu set‼️ ✅Murah2 jaa ✔️Buleh request nak design yg mcm mna..Kita bincang sampai jadi⁉️‼️ . . 📞📱01136545563 #bantaikekabumurah #bantaikekabuasli #sisbuatsendiri

0

Siapa suka desgin mcm ni.. 🙋 Dah lama tk buat baju kurung kebaya. Apa lagi.. Jom tempah baju kt sis 💕 #sisjahit #sisbuatsendiri #menerimatempahan #semuafesyen

0

Menu arini...miang kham in de house..made by me..salu klw beli set je rm20..nah kauu..daun kaduk ade dpan uma petik sje..skali google resepi sos tgk bahan..bukak peti ais sume ade..ape lagi pungpang pungpang laa...jeng jeng jeng siap sudaaa 😋😋😋 #miangkham #sisbuatsendiri

0

Tgk gambar.. Apa yg awak rasa? #sisbuatsendiri #belimbingambikktumahjiran #detox

1

Project raya kus kus Tiberrrr mood rajin aku semuaaaaa onz Tiberrrr malehh tu kang.. Mmg xbole bawa bincang... Siap sebalang popia salted egg.. Naik lenguh jari jemari mulus kudus hakak menggulung.. Ada plk yg msg nak oder... Ampooooonnnn la syg2.. Kak x dapek nak terima permintaan itewwwww... Maafkan hakak... 🤗🤗 . #popiacheese #popiasaltedegg #diy #puashati #popiakrupkrap #sisbuatsendiri #moodrajin #moodraya #salamlebaran #homecooked #homemade

5

Open Order utk Raya #sisbuatsendiri #Homemade #InsyaAllahsedap # Pos pun boleh http://www.wasap.my/60139322446

0

Hasil hempas pulas tulang 4 kerat ari nie...hehheheh...😂😅🤣 #3djellyclass #3djellyarts #firsttime #senijarikeras #sisbuatsendiri #produkbaru #haidasbakery 😘🤗😚🤩

0

Corak yg menarik...homemade #shawlsshifon #sisbuatsendiri #sisjual

0

Petang² macam ni dapat makan #rojakbuah #homemade memang sedap kan.Calit la banyak mana pun kan... nak pedas ke nak manis boleh adjust ikut selera. Punya lama beli buah² kuah jer x terbuat. Bukan susah mana pun tak dia punya 'M' tu yang beratttt siket 😂😂. Seperiuk #sisbuatsendiri puas la en. hb makan hahaa.. Nak resepi ke? Nanti video menyusul. Tungguuuuu #sisshare #recipes Resepi stalk wall @zalieda sambil durhaka serba siket 😅😅 ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° #teratakmutiarakasih #kuahrojak #penangfoodies #sedapp #foodblogger #food #foodstagram #kudapan #bloggerlinapg #instacook #instafood #sayamasak #icooks #foodporn #simplephotography

20

My late brunch and early dinner.

8

Open order Bombolini Nutella.. AREA: Kuala Krai (sg durian, guchil, taman berkat jaya, peladang) #sisbuatsendiri

1

Hey selamat petang.. Dress ni sis pakai..nampak mcm beli siap kan... Oh tidak.. Sis tk mampu nk beli baju kt mana2. 😅 Sebenarnya sis buat sendiri ye.. Semua fesyen apa2 anda suka. ..nk desgin apa anda suka. #sisjahit #sitailorcantik #sispunya #sisbuatsendiri #terimatempahan

2

Thank you sissy @fzrardy_ sudi beli #KrispyKraby . 😘 #KrispyKrabyorder🦀 #ketam #sisbuatsendiri #cod #murahje #kongsirezeki

0

Bila nak makan makan boat noodles kena beratur memang spoilkan. Geram punya pasal kita pegi menuntut ilmu buat dia. Haa kan puas hati 😃😃. Tak perlu lagi bersusah payah nak beratur kat boat noodles sebab kita dah tau buat 😍😍. Terima kasih ticer 😘😘. Alhamdulillah sedap dan berbaloi #boatnoodles #noodles #thaifood #sisbuatsendiri #sendiribuatsendirimakan #makansedap #putraheights #homebaker #delailabakeryhouse

12

😍😍😍😍😍 penggemar coconut aiskrim Thai #sisbuatsendiri #sisbakerskluangjohor

13

#teaser #laksahomemade #penangassamlaksa #dinnertonight #laksaberas #sisbuatsendiri guna #pensonicnoodlehouse #noodlemaker @pensonicmalaysia #firstattempt menjadi #alhamdulillah boleh improvise siket lagi.. slow² kita R&D #noodlemaker boleh buat macam² Berminat?? Boleh beli secara online di👇👇 https://estore.pensonic.com/product/pensonic-noodle-house-pnm-01 Masuk kod 👉Lina5PNM 👈 utk claim free gift (sementara stok masih ada) . . . . . . . . periuk #shogunjapan #shogungranite #shoguncookware #shogunfamilyset #pensonic #automaticnoodlemaker #cookingblogger #cookingvideo #videomasak

17

Kuih batang burok yg comel diberi nama..kuih raya TOL (tema orang lama) sempena Tun Mahathir Perdana Menteri Malaysia ke-7.. 😍😍 #kuihrayatemaorglama #kuihrayatradisional #sismasaksismakansendiri #sisbuatsendiri #kuihbatangburukcomel

8

Hari ni dr ptg bawa ke malam siapkan tempahan kerepek popia pedas manis ni, sampaikan nk buka puasa pun order mcd je.. Alhamdulillah ada juga produk keluaran sndiri, wpun xdelah dpt order berbalang2 smpi x menang tgn nak siapkan 😊 Nak bt popia ni pun bkn sng, bnyk stepnya dan kalau silap teknik jd lembik, x rangup mcm lemau gitu.. Popia pedas manis rangup ni RM10 je sebalang, sape nak bole DM, PM or WA k.. 🌸🌸 #popiapedasrangup #popiapedas #sisbuatsendiri #raya2018

0

Sardine roll in progress... #juadahberbukapuasa #cuticutihariwesak #sardineroll #sisbuatsendiri

0

lawankan dengan kopi cap gantang aduh enak bangat nih #sisbuatsendiri

2

While waiting anak bersukan. 💪🏻💪🏻 Roti telur move on 😂😂 #mohonjangankecamsis #sisbuatsendiri

0

Insyllah seminggu nk puasa sis open order utk biskut coklat chip😍😍yg pernah rse confirm dh tau cmne rsew kn...rangup dan cair di mulut..harga confirm murah2 je uollsss..asalkan uollss semua puas hatiii😍😍😍 #sisbuatsendiri #resepisama #rangup #cairdimulut #biskutcoklatchip #wssap0179004672utkorder

0

Throwback... walaupon pertama kali nak buat... dgn segala cara aku try lekatkan chocolate tu dekat foam. Akhirnya menjadi benda alah ni. #ferrerorocher #sisbuatsendiri

3

Malam pon sis CoD cake jugak. Nasib tak jauh. Shah alam jer. Customer meeting tomoorow #sisbuatsendiri #marblecake #japannesecheesecake

0

MARBLE CAKE ready for delivery. Thanks @umiomar for order dengan sis. #sisbuatsendiri #marblecake

6

Done CoD brownies cookies for doktor @syairahnadia. Thanks sudi order. Ingat nak hantar by courieer jer. Sbb nak bagi skali JAPANNESE CHEESE CAKE. Kena CoD la jawapan dia. #browniescookies #japannesecheesecake #sisbuatsendiri

2

Deepavali 2017 Kolam 😉😊 #peacock #sendiribuat #sisbuatsendiri

0

#siscuba hantaran tunang. #sisbuatsendiri tau.... #jangankecam kalau xcantik #sepupusistunang

2

Kuih seri muka @ pulut sekaya in da house! #breakfast #sweettooth #sissukamakan #puashati #sisbuatsendiri

5

Sepamat pagi Dah brekpest ke lake2 tu.. Lama x melemak.. Nasi.lemak kerang pagi ni #sisbuatsendiri

2

Assalamualaikum... Masih mood raya yea... Kami akan start bukak kedai 4hb julai ni... Eh...nak tart gebu kami lagi??? Okay la...sbb ada permintaan dari customer... Esok sis akan buat tart gebu gebas ni lagi....sape2 yg nak selit order...boleh terus whatsapp... Azie0133038788 Seha0123415012 Sis bukak smpi minggu ni aje yea... 4hb hingga 8hb julai 2017 50pcs rm22 Beli 5 balang rm100... Ape lagi..jom la order...😋😋😋 Sis buat fressh2 ni..... #sisbuatsendiri #tartgebu #drasanicakehauz #aziesukirman

8

Open Order Tart Nenas Gulung . 1 Balang Ada 50pcs . Nak Rasa Dulu Pun Boleh 😘 Jemput Datang Ke Bazar Gm Klang . Setiap Jumaat Sabtu & Ahad Kita Ada Buat Jualan Dari Jam 7ptg Hingga 10mlm . Ada Bermacam Aneka Jualan 😊 Boleh Juga Dapat Kan Tart Nenas Gulung Disana 😘 #homemade #sisbuatsendiri #jembuatsendiri

0

Day 3 ramadon Chiken percik Apple jus #siscube #sisbuatsendiri

2

Alhamdulillah gamit @serishawls dpt sambutan 😱😱😱 . So apa lagi? Meh cuba cepatt sis punya sambal gamit ni 🔥🔥 . Tapi kalau nak order kene bagi tahu awal2 tau 🙈 . Whatsapp je sis tauu 😘 📱01133792802 (aina) 📱01133792802 (aina) 📱01133792802 (aina) 📱01133792802 (aina) . #homemade #sambalgamit #gamit #ikanbilisdancilipadi #cilipadi #terbaik #sedap #productserishawls #sisjual #siscuba #sisusaha #sispakai #sisberniaga #sisbuatsendiri #ordersekarang💪 #orderdngansis

0

🍰 Marble butter cake. Always be my favourite. Homemade tau! . . . #aishahlife #sisbuatsendiri #marblebuttercake #cake #syukuralhamdulillah

0

🍰 Again... butter cake with almonds nyummy! 😘 . . . #aishahlife #sisbuatsendiri #sisbakingcake #buttercake #marblebuttercake #almonds #cake #baking #alhamdulillahsyukur

0

🍰 Kejadian brownies ku.. makan satu kenyang sampai malam... haaaa.... nyummy! . . . #aishahlife #sisbuatsendiri #baking #brownies #homemade #alhamdulillahsyukur

0

Model sy kurus hihihi terpaksa Minta tolong pakai Baju kurta lelaki 😆 Ini customers punya OK.. 👌 Desgin ala Remy ishak yg customers minta buatkan. 😂 #sisjahit #sitailorcantik #sisbuatsendiri #Customerstetap #customerspunya #bajukurta #tempahanpakaian

0

Sarapan dulu.. Jemput makan😉 #overnightoat #sisbuatsendiri

2

Makanya harini Chips Lover bakal ke Tanah Arab sekali lagi. Kali ni satu kotak besaq yg berisi Ubi Pedas Basah dan juga Ubi Masin. . . . Alhamdulillah rezeki hari Jumaat. . . Semoga Kerepek2 ini selamat mendarat begitu juga buat cust sis yg bertolak pada harini. . . . Semoga kita ketemu lg Inshaallah ...hihihi. . . Sesiapa yg ingin rasa Chips Lover ni mai sini atau boleh teruih msg sis untuk tinggalkan tempahan. Inshaallah. Sis akn reply secepat mungkin. . . . Dam sekiranya ada kelewatan dalam membalaz msg sis mntak maaf.tapi yg pasti sis akn reply msg2 uols. . . Jgn berlengah lg 0132805179 0132805179>>>sila suimpan no ini. . . 0132805179>>> nombo yg bakal buat anda tersenyum merasai Keenakkan Chips Lovernyew. . . #chipslover #kerepeksedapsangatni #kerepeksedap #madewithhope #madewithlove❤️ #madewithbismillah #alhamdulillah #rezekiniaga #rezekiniagaonline #jombelisatu #jombelidgnsis #sisjualmurahjerr #sisbuatsendiri #bazarpaknilmurah #bazarpaknil #ruangrezeki #ruangrezekinur #ruangrezekihanania

3

Apa benda bertali-tali ni..??? Sis tgh bt tudung ikat tali kt blkg.. :p Sis x sht ni..cuaca x menentu smpi demam n batuk plk tu. Awak2 kt luar tu jaga kesihatan ye skrg kn musim hujan. #sisbuatsendiri

2

Sis masih menjahit lg di kala tgh mlm buta. #sisbuatsendiri #syukuralhamdulillah

0

Nasi Lemak Buah Bidara Sayang Selasih Hamba Lurutkan Dulu Bila Nak Makan, Start Engine Kete Sekarang ni, rasakan!! #sisbuatsendiri #lapairmata #sistabah Wonton 260g peeled and deveined big shrimp Yellow chives or scallions chopped finely Wonton wrappers Water, for boiling wontons Seasoning for the filling: 1/4 tsp sesame oil 1/2 tsp chicken buillon powder 1/4 tsp fish sauce Pinch of salt 3 dashes white pepper 1/2 teaspoon corn starch How? 1) rinse shrimp, pat dry with paper towel and cut into 3-4 pieces 2) add the chives or scallions into the shrimp and marinate with the seasoning for an hour 3) lepas tu uols bungkus2lah in the wonton skin. #ididnotmakethewontonskin

2

Bihun goreng is already to eat #siscuba #sisbuatsendiri

0

Mcm boleh jadi hantaran pulak tpi tukar part plastik hitam dengan bunga fresh/artificial bru ngam ye x?😏 PM sis untuk tempahan~ #coklatsirihbouquet #tepaksireh #chocolatebouquet #sisbuatsendiri #sisjual #kluang #chocolatebouquetkluang

0

Ini bunga bukan sekadar bunga, ini bunga ada chocolate~~~ nyum2 😍 PM sis untuk sebarang pertanyaan/tempahan ya~ 💐 #ferrerorocher #ferrerose #gift #chocolatebouquet #bouquet #popiaseaweed #sisbuatsendiri

0

Coklat ada, sendok nasi ada, sudip ada, lampu picit ada, sepit pon ada...nak tempah boleh PM tepi...haha 😅 #kitchenutensilbouquet #chocolatebouquet #sisbuatsendiri #chocolatebouquetkluang

2

Sunflower seed cookies... Byk dh terkorban dimakan oleh si pembuatnya :p #sisbuatsendiri

1