Sukamakan Photos on Instagram

See related and similar tags

Alhamdulillah..Dah 3/4 kali repeat. Terima kasih brader-brader dari kelab permotorann Alternative Riding Club Gombak (ARC). Dari jauh ride singgah menyatee. Terbaikk #satetulangmakdayang #makanan #makan #portdickson #negerisembilan #waghih #foodporn #instafood #foodmalaysia #foodgasm #sate #satay #foodpornmalaysia #malaysianfodie #malaysianfood #malayfood #jjcm #makanmakan #sukamakan #foodhunter #kakimakan #streetfood #cuticutimalaysia

0

Sambal tumis sotong kering. Tetiba teringin pulak 😅😅😅 #sayamasak #sukamakan #masakapahariini #makanapahariini #malaysianfood #jommakan #myairtangan #masakanrumah

0

Menjadi seorang ibu adalah dambaan semua wanita. Namun, untuk menjadi seorang ibu yang baik dan sempurna belum tentu dirasakan oleh semua wanita. Bila belum lahirnya si buah hati dari rahimnya sendiri. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ follow IG kami @bumil.eksis.id untuk dapat info kesehatan dan jika ada pertanyaan seputar kehamilan silahkan ajukan via DM free (privasi terjaga) atau ️bisa tekan link diatas 👆untuk konsutasi 😊😊 - Tekan ♥, dan mention teman kamu untuk saling berbagi tentang info kesehatan!! #videomasakan #sukamakan #resepsedap #laperbaper #makanterusss #yukmakan #lapar #jangkrikkuliner #destinasijajan #makanterus #wowlaper #makanan #jelajahmakanan #buah.bumil.id #resepibu #reseplezat #resepkoki #resepenak #resepcemilan #kurmapromil @muangthai_tea

0

Hi🙋‍♀️😊 Akak PERSONAL SHOPPER untuk 🍿Premium Garret Popcorn😍 Product yang akak jual ni memang 💯AUTHENTIC dan paling penting 🍿Premium Garret Popcorn ni akak belikan fresh from oven tau!! Akak ❌tak jual FAKE STUFF❌ Semua yang akak belikan sememangnya dari BUTIK GARRET POPCORN MALAYSIA OK😉 Bagi yang duduk jauh dan teringin sangat untuk merasai 🍿Premium Garret Popcorn atau anda peminat tegar popcorn? 🧕Akak personoal shopper anda boleh tolong belikan dan 📮Pos terus ke 🏡rumah anda😊 Apa yang pasti 🔥FRESH FROM OVEN🔥 ⚠️PERHATIAN⚠️ Setiap 📮pengeposan 🍿Premium Garret Popcorn ini akan dibalut dengan bubble wrap bagi memastikan 🍿popcorn sentiasa Crisp & Fresh😉 Dannn....apa yang pasti masa📮pengeposan sangat cepat!! Anda order hari ini, akak pos out pada hari yang sama😊 ⚠️Setiap pembelian 🍿Premium Garret Popcorn mempunyai 4 saiz bag (SMALL/MEDIUM/LARGE/JUMBO BAG). Setiap isian popcorn akan diisi sehingga penuh serta padat paper bag tersebut. Tiada kiraan berat ye⚠️ ✔🍿Garret Popcorn mempunyai 6 Flavour :- 🍿CHICAGO MIX (Caramel Crisp & Cheese Corn) 🍿CARAMELCRISP 🍿CHEESECORN 🍿ALMOND CARAMELCRISP 🍿MACADAMIA CARAMELCRISP 🍿BUTTERY 🍿PLAIN ⚠️PERHATIAN⚠️ ❌ 0% Trans Fat ✔ Gluten Free ✔ Preservatif Free ❌ Non- GMO Kernels ✔ Made Fresh Daily ❤ awliya_shoppez #garretpopcorn #garretpopcornmalaysia #freshfromoven #gilermakan #delicious #paidreview #fatzurah #foodporn #cod #cheras #ampang #putrajaya #bukitjalil #seripetaling #permaisuri #maluri #pandanmewah #pandanjaya #pandanperdana #pandanindah #tamanmajujaya #kuptmkl #sukamakan #sarawakian #sabah #utara #selatan #pantaitimur

0

Nama pelangi tapi makcik buat ikut warna yang ada kat dapur je, tak ikut warna pelangi pun 🤭 Jadi nama tu makcik masih kekalkan dengan nama kek puding karamel pelangi jugak la ye✌️ Resepi Kek puding karamel pelangi Sal WaNing style 2 sdb gula..pnskn tnpa air hingga perang dlm loyang saiz 8..ratakan Adunan puding: 3 kuning+ 2 bj telur 3/4 cwn susu pekat 1 1/4 cwn susu cair 1 sdt esen vanila Secubit garam # kacau semua sebati, ketepikan Meringue: 6 putih telur 1/2 cwn gula icing 1 sdt Cream of tartar 1 sdt esen vanilla # putar hingga soft peak Adunan kek: 3 kuning telur 9 sdb air 1/4 cwn minyak 1/2 cwn gula icing 1sdt esen vanilla 140 tepung self rising 2 sdb susu pekat Pewarna # kacau semua sebati. Cara: Masukkan adunan meringue sebanyak 3 peringkat ke dlm adunan kek, kaup balik dgn spatula. Warnakan mengikut warna kegemaran anda. Kemudian, masukkn adunan puding ke dlm loyang gula hangus, masukkn campuran adunan meringue td selapis demi selapis ikut warna hingga habis di atas adunan puding. Bkr selama 1 jam..kaedah waterbath..suhu 160. 45 minit pertama api bwh shj, Tambah 15 minit lagi dgn menggunakan api atas dan bawah. Suhu bergantung pada oven masing2. Bila kek telah masak biarkan dahulu dlm oven selama 10 minit baru keluarkan dan biar kek sejuk dan lekang drp loyang. Sisip tepi dgn pisau slps kek lekang dr loyang baru terbalikkan atas board. Sejukkan dlm peti ais. Kredit: Sal Waning #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

0

Ayooo siapa lagii yg mau ikutan 10 hari sehat 2x makan.. Siang dan malam😍😊 Fresh Organic Start from 27,5K Info lanjut chat me 087812888770 ❌❌❌DM (JARANG DIBUKA DAN DIBACA) ❌❌❌ Trims #diet #menudiet #dietsehat #dietmajenang #majenangstory #majenanghitz #cumawarung #delicious #diet1 #dietenak #kulinermajenang #yummy #tempatmakan #warungmilenial #foodie #foodhunting #foodhunters #lovelyfood #foodlover #freshsalad #foodhunting #makananhitsmajenang #followus #freshorganic #organicfood #makananmajenang #camilanmajenang #sukamakan #dessertmajenang #asianfood #recomended

0

Ayooo siapa lagii yg mau ikutan 10 hari sehat 2x makan.. Siang dan malam😍😊 Fresh Organic Start from 27,5K Info lanjut chat me 087812888770 ❌❌❌DM (JARANG DIBUKA DAN DIBACA) ❌❌❌ Trims #diet #menudiet #dietsehat #dietmajenang #majenangstory #majenanghitz #cumawarung #delicious #diet1 #dietenak #kulinermajenang #yummy #tempatmakan #warungmilenial #foodie #foodhunting #foodhunters #lovelyfood #foodlover #freshsalad #foodhunting #makananhitsmajenang #followus #freshorganic #organicfood #makananmajenang #camilanmajenang #sukamakan #dessertmajenang #asianfood #recomended

0

PINTAR MELUKIS . . Keren lukisanya seperti kucing asli 😍😍😍😍 . . Follow @yuseptomi @dwifitcoach turun 21 kg . . JOIN KELAS DIET ONLINE DENGAN METODE MAKAN 5x (2x SNAK )🍜🍜 . caranya : Add WA 082245000621 . ☇kesempatan turun 3 -10kg dalm 10 hari 🍴🍝 pola makan sehat 5× (2x SNAK ) 🍎 ide cemilan sehat 📚 edukasi diet sehat ❤ personal coach ( karena diet perlu komonitas yang  saling menyemangatti ) 📨 kesempatan turun 3- 10 kg dalam 10 hari . . Online  coaching  @dwifitcoach . #dwi_fitcoach #dietsehat #dietenak #kelasdietonline #duniaslimchallenge #slimchallenge #dietsehat #dietenak #kelasdietonline  #tipsdietkenyang #tipsdietsehat #tipsdietalami #tipsdietmudah #tipsdiet #dietmayojabodetabek  #dietmayocimahi #dietsehatalami #dietalami #dietalamisehat #coachdwi #dietmayojabodetabek #dietdietdiet #workout #tantanganberanilangsing #tantanganberanisehat #sukamasak #sukamakan #sukakuliner #sukangemil #pecintamakananpeda

0

Ayooo siapa lagii yg mau ikutan 10 hari sehat 2x makan.. Siang dan malam😍😊 Fresh Organic Start from 27,5K Info lanjut chat me 087812888770 ❌❌❌DM (JARANG DIBUKA DAN DIBACA) ❌❌❌ Trims #diet #menudiet #dietsehat #dietmajenang #majenangstory #majenanghitz #cumawarung #delicious #diet1 #dietenak #kulinermajenang #yummy #tempatmakan #warungmilenial #foodie #foodhunting #foodhunters #lovelyfood #foodlover #freshsalad #foodhunting #makananhitsmajenang #followus #freshorganic #organicfood #makananmajenang #camilanmajenang #sukamakan #dessertmajenang #asianfood #recomended

0

Tidak ada hal yang sia sia jika di lakukan dengan penuh kesabaran, ketekunan dan keyakinan .. apapun itu butuh proses dan waktu ... Dan Tidak ada istilah gagal atau tidak berhasil, yang ada itu menyerah lebih cepat .. Akan tiba di satu titik dimana setiap kesabaran akan berbuah kebahagiaan dan disetiap ketekunan dan keyakinan akan membawa mu ke impian yg di idamkan .. Maka pahamilah ini dengan kebersihan jiwa dan keihklasan hatimu ... Ikut Promilnya insyaallah positif hamil.... amin... 🏥Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil & hiburan bayi ️✔ contact person : ️📲 Wa:083862968432 #resepyummy #resep #kuliner #masakan . #menuhariini #reseprumahan #masakanrumahan #resepsederhana #resepnusantara #seleranusantara #reseppraktis #mybabyprogram #mypregnant04 #mybabykids #programmybaby #mybabyprogram #baksosapi #masaksendiri #masakapahariini #fotomasakan #reseproemahan #foodgalery #thegaring #menusederhana #berbagiresep #makanansedap #sukamakan

0

DIET . Diet itu perlu yang namanya proses, tidak ada yang instan 😂😂😂 . Intinya itu konsisten dan sabar dengan prosesnya 😍😍 . . Follow @yuseptomi @dwifitcoach turun 21 kg . . JOIN KELAS DIET ONLINE DENGAN METODE MAKAN 5x (2x SNAK )🍜🍜 . caranya : Add WA 082245000621 . ☇kesempatan turun 3 -10kg dalm 10 hari 🍴🍝 pola makan sehat 5× (2x SNAK ) 🍎 ide cemilan sehat 📚 edukasi diet sehat ❤ personal coach ( karena diet perlu komonitas yang  saling menyemangatti ) 📨 kesempatan turun 3- 10 kg dalam 10 hari . . Online  coaching  @dwifitcoach . #dwi_fitcoach #dietsehat #dietenak #kelasdietonline #duniaslimchallenge #slimchallenge #dietsehat #dietenak #kelasdietonline  #tipsdietkenyang #tipsdietsehat #tipsdietalami #tipsdietmudah #tipsdiet #dietmayojabodetabek  #dietmayocimahi #dietsehatalami #dietalami #dietalamisehat #coachdwi #dietmayojabodetabek #dietdietdiet #workout #tantanganberanilangsing #tantanganberanisehat #sukamasak #sukamakan #sukakuliner #sukangemil #pecintamakananpeda

0