bonevetmakerspace on Instagram

BONEVET Gjakova

BONEVET is a non-profit community center where people gather to share resources & knowledge, work on projects, network & build. Makerspace & Makerkids

http://www.bonevet.org/ Similar users

Report inappropriate content

Fëmijët në klasën e programimit Scratch e mësojnë qysh me e ndërtu dhe programu robotin MBOT. Ylli dhe Melodia pasi e ndërtuan robotin duke i bashkuar pjesët e tij, e programuan atë të kërcej, këndoj, kaloj sfida të ndryshme etj. “Une kënaqem shumë në klasën Scratch se aty mundem me ndërtu vet robotin, e me programu ata që me anë t’senzorëve të lëvizë vetëm në vijën e zezë, të ndërroj ngjyrat dhe shumë veprime tjera. “ – tha Andi. Kurse Perla tha - “ MBOT-i është nje robot shum i lezetshëm i cili bën çkado që i them unë.” Klasa e ardhshme e programimit Scratch fillon nga Nëntori. Regjistrohu në linkun www.bonevet.org/aplikimi/ #BONEVET #makerspace #scratch #programming #youngprogrammers #littlemakers #mbot #robotics #sensors #creative #project #kids #makers at BONEVET Gjakova

0

Klasa DIY Woodworking sjelli në BONEVET shumë punime prej druri. Ema Nallbani dhe Ndue Pjetraj dizajnuan një kornizë për fotografi. Me ndihmën e mentorit mësuan si përdoren njësitë matëse, veglat e drurit dhe vegla tjera të nevojshme për realizimin e një projekti të tillë. BONEVET aftëson të rinjtë dhe bashkon kreativitetin. Bëhu pjesë e BONEVET duke aplikuar në: wwww.bonevet.org/aplikimi/ , ose vizito hapësirën tonë me lokacion në Çarshi te Vjetër. #BONEVET #makerspace #krijoedheti #woodworking #wood #frame #pictureframes #youngmakers #powertools #handtools #creative #project #diy #diywoodwork at BONEVET Gjakova

0

Robotika i afron fëmijët me shkencën dhe teknologjinë. Në BONEVET shumë shpejtë do të ketë robota të rinjë të ndërtuar me LEGO Mindstorms. Fëmijë do t’i programojnë robotët të ecin, flasin dhe binden çdo komande. Bashkohu me krijuesit më entuziast! Regjistrohu në klasën e Robotikës përmes: www.bonevet.org/aplikimi/ #BONEVET #makerspace #robotics #legomindstorms #sensors #programming #youngprogrammers #younginnovators #makerkids #innovation #create #skills #kids #lego #classes at BONEVET Gjakova

1

Sot për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë jemi të lumtur që marrim pjesë, si çdo herë gjatë viteve të fundit, në punëtoritë e organizuara nga @ipkofoundation , ku me pasion punojmë që të inkurajojmë vajzat për inkuadrimin e tyre konstant në shkencë e teknologji. #BONEVET #makerspace #GirlsPower #GirlsinSTEM #InternationalGirlsChildDay #littlebits #mbot #robotics #technology #programming #youngprogrammers #techgirls #techgirlsrock

2

Përveç aftësive teknike që anëtarët e BONEVET fitojnë gjatë klasave dhe projekteve, ata arrijnë të prezentojnë punën e tyre në mënyrë të qartë, aftësi tjetër kyçe për të qenë i suksesshëm. Projekti i suksesshëm i Makinës Elektrike ka tërhequr vëmendjen e TEDxPrishtina dhe MiniDebConf Prishtina ku Buna Perteshoni, përkatësisht Gzim Haziri dhe Nathan Troll treguan përmes fakteve rëndësinë që ka BONEVET në shprehjen e potencialit të madh të rinisë tonë. Buna në TEDx foli jo vetëm për projektin, por edhe për rëndësinë që kanë makinat elektrike në mbrojtjen e ambientit, kurse Gezim dhe Nathan kishin mundësi të shpalosnin teknikisht realizimin e këtij projekti. Pavarësisht sukseseve, të rinjtë tanë nuk ndalen. Javën e kaluar vetëm kanë filluar me projektet tjera madhore për të cilët do ju tregojmë shumë shpejt. #BONEVET #BONEVETSuccessStories #tedx #minidebconf #innovation #youngmakers #electricvehicle #evib #makerspace #creative #environmentallyfriendly #innovators

0

Klasë të shumta po mbahen rregullisht në BONEVET, e ndër to janë edhe klasat RUBY, Anglishtja Interaktive dhe Scratch. Në Ruby po zhvillohet njohuria mbi programimin, e cdo orë Lumi, Erjona dhe Thesari po mësojnë se qysh munden me kriju aplikacionin e tyre personal. Scratch po iu dhuron fëmijëve shumë kreativitet me anë të storieve që vet ata po i krijojnë. Anglishtja po mësohet duke e nxit bashkëpunimin dhe komunikimin mes fëmijëve. Nëse don me qenë pjesë e BONEVET, apliko në: www.bonevet.org/aplikimi/ #BONEVET #makerspace #Scratch #English #Ruby #programming #interactive #youngmakers #innovators #youngprogrammers #rubyonrails #developer at BONEVET Gjakova

0

Kompjuteri n’BONEVET mësohet edhe duke u argëtu. Loja Minecraft gjithmonë e shfaq krijuesin brenda fëmijëve. Arlindi, Jora dhe Orioni po e krijojnë botën virtuale bashkë me 7 mrekullitë e saja. Në BONEVET ti i krijon ato që i ke n’mendje. Apliko për me qenë pjesë e klasës Minecraft në linkun: www.bonevet.org/aplikimi/ #BONEVET #makerspace #computer #minecraft #virtualworld #littlemakers #innovators

0

Buna, 16 vjeç, anëtare vjetore e BONEVET, është folësja më e re e këtij edicioni të @tedxprishtina ku do të flasë për projektin e Makinës Elektrike dhe rëndësinë e këtij projekti në kuadër të vetëdijësimit për mbrojtjen e ambientit. Si çdo herë jemi shumë krenar me krijuesit tanë që arrijnë të tërheqin vëmendjen për sukseset e tyre. Gjeni bio per Bunen http://links.co/22g #BONEVET #bonevetmakerspace #makers #makerspace #makerkids #EVIBteam #TEDx #tedxprishtina #Kosova

1
<

CNC Mekanika është njëri prej trajnimeve më të kërkuara në BONEVET. Arsyeja për këtë është programi i specializuar intenziv ku fitohen aftësi që të orientojnë në karrierë dhe të mundësojnë me gjetë punë në Kosovë, e edhe në vende të tjera. Nëse vetëm jeni të punësuar, përmes këtij trajnimi ju mund të rritni njohurit tuaja praktike në këtë fushë të gjerë dhe të përmirësoni biznesin tuaj. Apliko në www.bonevet.org/aplikimi/ Mobil & Viber +386 49 187 800 #cnc #woodworking #metal #industry #innovation - #makerspace #gjakova

0

BONEVET ka të vendosur që një ndër qëllimet kryesore ka inkurajimin e vajzave të merren me teknologji. Shumica e klasave, sidomos ato për të rinj zhvillohen me numër të nxënësve të barabartë në gjini, 50% vajza dhe 50% djem. Që nga fillimi, në vitin 2015, janë dhënë shumë bursa për vajza që këto të vetëdijësohen për aftësitë e tyre në fushat e lidhura me shkencë e teknologji. Këto vajza shpeshherë kanë sjellur sukses të mëdha për rininë e qytetit tonë. Këtë të premte misioni ishte i njejtë, 20 vajza të moshave mes 8 dhe 13 vjecare n'u bashkuan për një punëtori fillestare pa pagesë ku ato bënë hapat e parë në elektronikë përmes artit, duke shprehur imagjinatën e tyre dhe duke kuptuar që elektronika nuk është vetëm për djem, e as e vështirë. #BONEVET #GirlsinSTEAM #techeducation #art #technology #girlspower #equality #makerspace #makerkids #kosova at BONEVET Gjakova

0

Qarqe shumë interesante kanë fillu me kriju pjesëmarresit e klasës së Arduinos. Kjo është veq fillimi i shumë projekteve të tjera që vet të rinjtë do t'i krijojnë, të cilat kanë me iu shtu edhe ma shumë pasionin për teknologjinë dhe elektronikën. Nëse ke dëshirë edhe ti me u bo pjesë e kësaj klase, regjistrohu online në linkun http://www.bonevet.org/aplikimi #bonevetmakerspace #arduino #electronics #makers #circuit #led #innovators #voltage at BONEVET Gjakova

0

Në “Storiet e Suksesit” sjellim Enisa A Muhaxhiri, një nga anëtaret më të sukseshme të BONEVET. Me përfundimin e shumë projekteve dhe klasëve, Enisa u aftësua në shumë fusha që e ndihmuan të fitoj bursë të plotë për shkollim të mëtjuteshëm në “Southwestern Academy” të Arizonas në SHBA. Ne i dëshirojmë Enisës shumë suksese gjatë shkollimit dhe karrierës së saj. —�- This time in “Success Stories” we bring Enisa Muhaxhiri, one of the most successful members at BONEVET. Enisa managed to complete many classes and projects at BONEVET and then got accepted to further her education in the US. Below you can read an interview we had with Enisa regarding her experience at our creative environment. http://www.bonevet.org/blog/bonevet-success-story/ #BONEVETSuccessStories #BONEVETmembers #makers #proudalumni at BONEVET Gjakova

0

Shtatori në BONEVET është i mbushur me klasë dhe krijues shumë entuziast. Klasat që kanë filluar punën këtë muaj janë: littleBits, Scratch, Robotikë, Minecraft, DIY, Ruby on Rails, Arduino dhe Gjuha Angleze. Poashtu, klasat e reja do të fillojnë shumë shpejt, regjistrohu online duke aplikuar në linkun http://www.bonevet.org/aplikimi/ #bonevetmakerspace #littlemakers #littlebits #robotics #minecraft #scratch #rubyonrails #programming #youngprogrammers #arduino #diy #woodworking #english #interactive #classes #bonevet at BONEVET Gjakova

1

Koha për me kriju art UNIK ! Bëhu pjesë e punëtorisë "Bon Art me Elektronikë" që do të mbahet këtë të premte në BONEVET. Punëtoria është pa pagesë! APLIKO KËTU: http://www.bonevet.org/arti-dhe-teknologjia/ #art #technology #electronics #bonevet #makerspace #makerkids #littlebits #youngmakers #workshop #fun #bonevetmakerspace at BONEVET Gjakova

0

Part of the biggiest & famous electronic’s company. #littlebits #makerspace #makerkids at BONEVET Gjakova

1

Punëtoria e ardhshme në BONEVET i kushtohet artit dhe elektronikës. Të gjitha ju vajza të moshës 8 deri në 13 vjeç që gjithmonë keni dashtë me qenë pjesë e BONEVET, ejani dhe provoni se si zhvillohen klasat më atraktive në hapësiren tonë. Gjatë kësaj punëtorie pjesëmarrëset do të kenë mundësi të kombinojnë artin dhe teknologjinë, për të krijuar vepra unike si robotin që vizaton, pikturën që lëvizë apo vorbullën shumëngjyrëshe. Përmes “BON ART me Elektronikë” do të kuptoni që teknologjia mund t'a frymëzoj artin në mënyra të ndryshme, duke sjellur në jetë krijimet tuaja me metodat më argëtuese. Pjesëmarrja është pa pagesë. Numri i pjesëmarrësve është i limituar prandaj apliko sa më parë në linkun e mëposhtem, dhe ne do të të lajmërojmë nëse jeni përzgjedhur. APLIKO: http://www.bonevet.org/arti-dhe-teknologjia/ - Krijo kryevepren tënde të ardhshme - #makerspace #makerkids #girlintech #art #technology #workshop #creativity #innovation #makers #bonevetmakerspace #gjakova at BONEVET Gjakova

0

Gjatë klasës së djeshme në Scratch, krijuesit e vegjël u ndanë në grupe prej 2 vetash ku përmes instruksioneve nga kiti mBot ata ndërtuan robotin e tyre shoqëror. Përmes blloqeve në gjuhën programuese SCRATCH mësuan si ti kontrollojnë lëvizjet e tij, dhe programuan robotin në mënyrë që të këndonte dhe ndryshonte ngjyrat. Bindi dhe Aloisi e pëlqejnë shumë klasën SCRATCH. “Gjithmonë na kan pëlqy Robotat, e tash që e kemi mundësinë me mësu qysh me kriju një Robot të vërtetë jemi shumë të lumtur”, than ata. BONEVET gjithmonë u mundëson fëmijëve të ushtrojnë pasionin e tyre. Apliko online dhe regjistrohu në klasat më atraktive në vend! http://www.bonevet.org/aplikimi/ #BONEVET #InventAnything #mBot #Scratch #youngprogrammers #robotics #makerkids #programming #robotkit #younginventors

2

Klasa më e re në BONEVET është ajo e punës me dru dhe vegla druri me qëllim rritjen e njohurive praktike. Pjesë e saj ishin fillimisht anëtarët vjetor në hapësirën tonë të cilë po ndjekin këtë klasë pa pagesë si një nga benefitet e shumëta të anëtarësimit të tyre. Nëse edhe ti ke mbi 12 vjeç dhe dëshiron të bëhesh anëtar vjetor në BONEVET apliko në linkun http://www.bonevet.org/become-a-member/ ose na vizito çdo ditë pune në lokacionin tonë në Çarshi të Vjetër. #BONEVET #DIY #Maker #practice #woodworking #tools #wood #makerspace #doityourself

0
Next »