loversofarchitecture on Instagram

Lovers of Architecture®

Worldwide #architecture and #interiordesign magazine #inspiration Tag #loversofarchitecture for feature on stories 📲 Submission and partnership by DM

Similar users See full size profile picture

Report inappropriate content

@loversofarchitecture photos and videos

Cloaked in Bricks by Admun Design & Construction Studio Tehran, Nafisi St, Iran 2015 The concept for the façade is inspired from the surrounding neighborhood fabric. The brick texture is a reflection of the context’s chaotic skyline and the openings are located considering the pleasant and unpleasant neighborhood views. Rotating the bricks provided the opportunity to have various degrees of openings and the rotation angles are precisely adjusted through a dialogue between inside and outside considering sun direction, daylight and level of distraction from the across apartment. The complex form of the façade, limited construction period and economical conditions of the project forced the project team to search for a new construction method for implementing the façade. The appropriate method seemed to be eliminating mortar by punching the bricks. Parametric design software facilitated the texture design process. Despite the complex form of the facade the construction process was easily executable by workers through simple instructions prepared by employing a system of coding. Photo : Mostafa Karbasi, Parham Taghioff ________________________ Selection and post : @olivierleclercq at Tehran, Iran

39

Vac-Library by Farming Architects Hà Noi, Vietnam 2018 Farming Architects is re-designing the VAC system to be implemented in an urban area. The aim is not only to produce an effective use of natural resources but also favorite experimentation in using different types of plants and animals in the urban environment. VAC Library uses a language deriving from the use of wooden frames. This technical form helps to create a flexible and adaptable structure. This also works as a spatial organization, division to be different functional areas. The VAC Library is also geared towards an open library space for children. Children in the area and elsewhere can come here to play together, read books, and learn about this ecological model visually at the building. The children will know that Koi fish is not only pets to watch, but also know how their waste will be carried on the vegetable planters, how the water is supplied to the vegetables and then filtered back to the pond. The chickens which are raised in that cage beside will lay eggs and serve for meals, their excrement is also good for gardening. Photo : Thai Thach, Viet Dung An __________________ Selection and post : @olivierleclercq at Hanoi, Vietnam

10

Never-Apart-ment by Spacefiction Studio Hyderabad, Telangana, India 2018 The idea since inception has always been to keep the connection between the generations alive now and in future. The general notion of an apartment is to allot privacy between its units. We had to mutate this idea into a model of apartment which provides privacy, all the while keeping the family connected. This was achieved by opening up living spaces into large open courts which are of double height in nature which offer connectivity between levels preventing social isolation with the family. These reduce the scale of the building visually and open on the corners with most frontage: on north-east and north-west. The stilt is left for parking and servant rooms. The oldest generation is allotted the lower most, first floor with the next one on the second floor. The youngest generation has the last two floors to themselves with the space left for a probable future generation used as recreation spaces for now. Every floor has access to a green court. These are covered with metal louvers and perforated walls to create privacy from adjacent properties. Through these spaces, one can walk out on to the balcony; converse with a family member reading paper, all the while taking in the aromas of food being prepared in the kitchen below. These courts also have large projections in them which act as spaces for yoga, waiting, prayer or dining; depending on the level. Photography : Monika Sathe @monikasathephotography __________________________ Selection and post by @olivierleclercq #loversofarchitecture at Hyderabad

17

Red House by Biuro Toprojekt Rudy, Poland 2017 The walls of the building were made out of hand-sorted waste bricks from nearby brickworks making it a perfect fit for the vicinity of Rudy where one can find a number of brick buildings built in a masterly way. The foundation was created as a result of the already active forestry and fishing economic activity of the Order, which has been running since the 13th century. Compliant with the Cistercian rule, based on the principles of ecology and respect for nature, construction was based on easily accessible local materials - wood and bricks. Photos : Juliusz Sokolowski ________________________ Posted by @olivierleclercq at Rudy, Bydgoszcz, Poland

5

Wikkelhouse, Amsterdam 2018 Fiction Factory, a company of creative makers from Amsterdam, has created a line of tiny houses made from cardboard that can be assembled in one day. The base of Wikkelhouse is virgin fiber cardboard, which is made from Scandinavian trees. This top-quality cardboard is wrapped around a unique patented house-shaped mould, while environmentally friendly glue is added. This results in a robust sandwich structure with optimal insulation qualities and structural strength. After wrapping the cardboard each segment is covered with a waterproof but breathable foil. This foil makes sure the cardboard doesn’t get drenched during rain while any moisture in the cardboard can always go out. The outside panelling of Wikkelhouse is made of stained pine wood and protects the foil against UV/Sunlight photo : Wikkelhouse and Yvonne Witte _______________________ #loversofarchitecture at Amsterdam, Netherlands

5

"hy-fi", a temporary biodegradable outdoor pavilion at MoMA PS1 by david benjamin architect 2014 the project comprises a circular tower of organic and reflective bricks made from a biodegradable material, conceived by the living’s principle david benjamin. using a pioneering method of bio-design, the structure is formed entirely of organic matter, integrating biological technologies alongside advanced computer-based engineering. through diverting the natural carbon cycle, the scheme requires no energy, and produces zero carbon emissions. the organic blocks are manufactured through a combination of discarded corn stalks and specially developed living root-like structures from mushrooms. the reflective bricks are produced through the custom-forming of a mirror film devised by 3M. the organic blocks are located at the bottom of the design and the reflective bricks positioned at the top, casting light inside the pavilion. the installation provides guests with shade, seating and water, working within guidelines that promote sustainability and recycling. Photos : kris graves all images courtesy of MoMA PS1 _________________________ Selection and post : @olivierleclercq For #loversofarchitecture at MoMA PS1

5

Today special feature : @christiantheilephotography, photographer based in Munich. He has a passion for architecture especially staircases. He loves symmetries and clear lines, then when the view leads into the seemingly infinite, he's infected, just like us. It does’t matter to him what style it’s. On his travels around the world, he always look for extraordinary stairs and try to keep these often underrated subjects to freeze it with my camera. The challange to himself is to give also older buildings a touch of modern style. His leitmotiv : Keep your Eyes open for stairs _________________________ Post by @olivierleclercq #loversofarchitecture

16

Museum Tonofenfabrik Lahr by Heneghan Peng Architects Lahr, Germany 2017 The old industrial brick building was transformed into a modern museum, the somewhat incomplete ‘L’ shaped volume has been completed by a new stair tower forming a coherent ensemble of old and new. The design for the building opens the historic gate at the street corner to create a welcoming entrance while expanding the ground floor outwards into the urban plaza, utilizing two newly created openings in the northern façade. This permeable interface between city and building establishes an important destination within the city that is not only a museum but a highly frequented place for local encounter and events. The stair tower takes a major role in establishing a clear and intuitive circulation that guides the visitor through the exhibition and which is being articulated to the outside in the formal manifestation of the red concrete façade. Photo : Thomas Bruns, Ute Zscharnt ___________________________ Selection and post : @olivierleclercq #loversofarchitecture at Lahr, Hessen, Germany

4

Chuon Chuon Kim 2 Kindergarten by KIENTRUC O Ho Chi Minh City, Vietnam 2016 Like a giant Lego building, the kindergarten is constructed entirely in bare brick forming patterns and openings that is playful to the eyes, conveying a unique aesthetic value and promoting natural ventilation. Classrooms and utility rooms are organized around a playful core. Each floor is arranged in an alternating pattern to enhance vertical interaction, encourage children to be more receptive to their surroundings, and stimulate their inner creativity. Juxtapose to the calming atmosphere of the classrooms, the core is ample and full of movement. From the garden on the ground floor, the spaces form an aperture that frames a continuous perspective that is visible from outside in and inside out. Continually upward, the interior spaces connect to an open rooftop garden, waiting to be discovered with a rewarding experience of the infinite vista of the Saigon river. Photo : Hiroyuki Oki ____________________________ Selection and post : @olivierleclercq #loversofarchitecture at Ho Chi Minh City, Vietnam

12

Loft Buiksloterham by Heren 5 Architects Amsterdam 2018 The most important housing functions, cooking and eating, are situated directly behind the large glass façades with view on the lightboat and the canal.The private housing functions such as the living room, sleeping area, storage and bathroom are situated in the back of the loft. The extra high ceiling of 3,5m is being used to place the sleeping area on top of the kitchen, creating a maximum of spaciousness. An extra bed can be pulled out from under the living-platform, to provide sleeping space for staying over friends. Inventive switching and stacking created a compact loft with a generous feel. The large interior-unit is realized in a subtle palette of birch wood and white Corian. The ‘diamond edge’-detailing, designed by Paul Timmer, gives the design its unique look. Photo: Leonard Faustle, Tim Stet ________________________ Selection and post : @olivierleclercq #loversofarchitecture at Amsterdam, Netherlands

12

Seven gardens house by Ikawaya architects Tokyo 2018 Could you image a house with seven gardens in the city? ikawaya architects has arranged the interior units and courtyards of the seven gardens house in a checkered pattern throughout the site, designing the two at the same time and with equal importance. one of this year’s g-mark japan good design award winners, the project expands the possibilities of urban housing in a quiet residential area in kunitachi city, tokyo. each room is in direct contact with one of the courtyards, offering a bright and open environment, while ikawaya architects‘ decision to build the house one-story-high maintains the level between living spaces and the garden always the same. changes in the layout and in the number of households living together, as well as possibilities of setting up border walls, building additions for increased flooring, etc., can be sustained as the garden offers itself as a site for the future expansion of each room. the seven gardens house has won the g-mark japan good design award 2018 in the personal residence category. ________________________ Selection and post : @olivierleclercq #loversofarchitecture at Tokyo, Japan

4

VILLA Z by ARK-architecture (@bilel_khemakhem )Tunisia 2018 #loversofarchitecture at Tunisia

6
Next »